Ant Seimo Antikorupcijos komisijos stalo – klausimas dėl „Foxpay“ laimėto viešųjų pirkimų konkurso

Trečiadienį Seimo Antikorupcijos komisija uždarame posėdyje nagrinės klausimą dėl finansinių technologijų įmonės „Foxpay“ laimėto didelės vertės viešųjų pirkimų konkurso. Kaip praeitą savaitę teigė parlamentarė Agnė Širinskienė, minėtu klausimu norisi diskutuoti „atvirai, bet neperžengiant apribojimų“.

Seimo Antikorupcijos komisija nagrinės klausimą dėl „Foxpay“ laimėto viešųjų pirkimų konkurso.<br>K.Gudžiūnienės (ELTA) nuotr.
Seimo Antikorupcijos komisija nagrinės klausimą dėl „Foxpay“ laimėto viešųjų pirkimų konkurso.<br>K.Gudžiūnienės (ELTA) nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ignas Dobrovolskas

Jun 26, 2024, 8:30 AM, atnaujinta Jun 26, 2024, 8:33 AM

„Kadangi skaičiau Vyriausybės išvadą, ji nėra pateikta įslaptinta forma, bet paprašyta laikytis tam tikro konfidencialumo ir kada jau matai minimas užsienio valstybes nekokiame kontekste, siūlyčiau padaryti uždarą posėdį ir dėl išvados padiskutuoti“, – tuomet Seimo Antikorupcijos komisijos posėdžio metu sakė A. Širinskienė.

Seimo narės siūlymui svarstyti klausimą uždarame posėdyje pritarė tiek parlamento Antikorupcijos komisijos pirmininkas Algirdas Stončaitis, tiek kiti komisijos nariai.

ELTA primena, kad „Foxpay“ buvo atsidūrusi vyriausybinės Nacionaliniam saugumui užtikrinti svarbių objektų apsaugos koordinavimo komisijos akiratyje – pranešta, kad pastaroji neleido „Foxpay“ savininkei I. Trinkūnaitei įsigyti įmonės „LITLAB“, kurios pagrindinis akcininkas – buvusios ministrės M. Navickienės sutuoktinis M. Navickas. Komisijos vertinimu, investuotoja I. Trinkūnaitė neatitinka nacionalinės svarbos objektų apsaugos įstatyme keliamų reikalavimų.

Be to, buvo nustatyta, kad I. Trinkūnaitė tinkamai nebendradarbiauja su „Foxpay“ patikrinimą atliekančiu Lietuvos banku bei jam meluoja ir aktyviai trukdo jo veiksmams.

Tuo metu naujienų portalas 15min.lt skelbė, jog už sukčiavimą teistas I. Trinkūnaitės sugyventinis V. Germanas kurį laiką dirbo M. Navicko valdomoje „LITLAB“. Taip pat pranešta, jog ministrės sutuoktinis su V. Germanu priiminėjo sprendimus I. Trinkūnaitės įsteigtoje įmonių grupėje „iSun“. M. Navickas yra vadovavęs ir kitoms su I. Trinkūnaite ir V. Germanu susijusioms įmonėms.

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.