Paviešinus, jog aukšto rango FNTT pareigūno sutuoktinė bendrovėje „Foxpay“ eina vadovaujančias pareigas – tarnybos reakcija

Pasirodžius informacijai, jog skandalų krečiamoje technologijų įmonėje „Foxpay“, Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) pareigūno Mariaus Staniulio sutuoktinė eina vadovaujančias pareigas, sureagavo ir pati FNTT.

 Į žiniasklaidos paviešintą informaciją sureagavo ir FNTT.<br> Lrytas.lt fotomontažas
 Į žiniasklaidos paviešintą informaciją sureagavo ir FNTT.<br> Lrytas.lt fotomontažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2024-06-22 13:32, atnaujinta 2024-06-22 15:09

„Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba (FNTT), atliekanti svarbias nusikaltimų Lietuvos finansų sistemai tyrimo, pinigų plovimo prevencijos, kriminalinės žvalgybos ir kt. funkcijas, skiria itin didelį dėmesį privačių darbuotojų interesų konfliktų prevencijai“, – rašoma žinisklaidai skirtame pranešime.

FNTT tikina – pareigūnas M.Staniulis savo ryšius yra deklaravęs.

„Visi darbuotojai, tarp kurių ir vakar straipsnyje paminėtas pareigūnas, yra deklaravę savo ryšius ir laikosi pareigos nusišalinti nuo sprendžiamų klausimų, bent kažkiek susijusių su privačiais interesais.

Kartu informuojame, kad Pinigų plovimo prevencijos valdybos Analizės skyriaus pagrindinė funkcija yra pranešimų apie įtartinas pinigines operacijas ar sandorius analizė, šis struktūrinis padalinys nenagrinėja skundų, tiesiogiai neatlieka priežiūros, ikiteisminių tyrimų ar kriminalinės žvalgybos.

Užtikriname, kad Tarnybos darbuotojai žino savo pareigas, jų laikosi, o bet kokie šiuos tarpusavio įsipareigojimus pažeidžiantys atvejai nėra toleruojami“, – rašo FNTT.

Primename, jog kiek anksčiau naujienų portalas „Delfi“ paviešino informaciją, jog FNTT Pinigų plovimo prevencijos valdybos Analizės skyriaus viršininko M. Staniulio žmona Jolanta Staniulė „Foxpay“ finansų vadovė yra nuo 2023 metų gruodžio.

Registrų centro duomenimis, nuo šių metų sausio 25 dienos iki vasario 28 dienos moteris buvo ir „Foxpay“ direktorė, nurodoma publikacijoje.

Lietuvos bankas šiuo metu atlieka patikrinimą dėl finansinių technologijų įmonės „Foxpay“. Savo ruožtu Specialiųjų tyrimų tarnybai (STT) pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl įmonės veiklos.

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.