Žiniasklaida: aukšto rango FNTT pareigūno sutuoktinė bendrovėje „Foxpay“ eina vadovaujančias pareigas (4)

Aukšto rango Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) pareigūno Mariaus Staniulio sutuoktinė technologijų įmonėje „Foxpay“ eina vadovaujančias pareigas, skelbia delfi.lt.

 Žiniasklaida: aukšto rango FNTT pareigūno sutuoktinė bendrovėje „Foxpay“ eina vadovaujančias pareigas.<br> Lrytas.lt fotomontažas
 Žiniasklaida: aukšto rango FNTT pareigūno sutuoktinė bendrovėje „Foxpay“ eina vadovaujančias pareigas.<br> Lrytas.lt fotomontažas
 Foxpay.<br> K.Gudžiūnienės (ELTA) nuotr.
 Foxpay.<br> K.Gudžiūnienės (ELTA) nuotr.
 FNTT<br> L.Labučio (ELTA) nuotr.
 FNTT<br> L.Labučio (ELTA) nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jun 21, 2024, 8:36 PM, atnaujinta Jun 22, 2024, 3:10 PM

Kaip penktadienį pranešė naujienų portalas, FNTT Pinigų plovimo prevencijos valdybos Analizės skyriaus viršininko M. Staniulio žmona Jolanta Staniulė „Foxpay“ finansų vadovė yra nuo 2023 metų gruodžio.

Registrų centro duomenimis, nuo šių metų sausio 25 dienos iki vasario 28 dienos moteris buvo ir „Foxpay“ direktorė, nurodoma publikacijoje.

ELTA primena, kad Lietuvos bankas atlieka patikrinimą dėl finansinių technologijų įmonės „Foxpay“. Savo ruožtu Specialiųjų tyrimų tarnybai (STT) pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl įmonės veiklos.

„Foxpay“ buvo atsidūrusi vyriausybinės Nacionaliniam saugumui užtikrinti svarbių objektų apsaugos koordinavimo komisijos akiratyje – pranešta, kad pastaroji neleido „Foxpay“ savininkei I. Trinkūnaitei įsigyti įmonės „LITLAB“, kurios pagrindinis akcininkas – buvusios ministrės M. Navickienės sutuoktinis M. Navickas. Komisijos vertinimu, investuotoja I. Trinkūnaitė neatitinka nacionalinės svarbos objektų apsaugos įstatyme keliamų reikalavimų.

M. Navickas „Foxpay“ valdyboje dirbo nuo 2022 m., nuo 2023 m. pabaigos iki 2024 m. pradžios buvo šios įmonės direktoriumi. Visgi, Lietuvos bankui pradėjus tyrimus, M. Navickas pasitraukė iš „Foxpay“ valdybos.

Tiesa, naujienų portalas 15min.lt skelbė, jog už sukčiavimą teistas I. Trinkūnaitės sugyventinis V. Germanas kurį laiką dirbo M. Navicko valdomoje „LITLAB“. Taip pat pranešta, jog M. Navickienės sutuoktinis su V. Germanu priiminėjo sprendimus I. Trinkūnaitės įsteigtoje įmonių grupėje „iSun“. M. Navickas yra vadovavęs ir kitoms su I. Trinkūnaite ir V. Germanu susijusioms įmonėms.

M. Navickienė yra teigusi, jog I. Trinkūnaitė yra tolima jos giminaitė – vyro brolio žmonos sesuo. Anot politikės, su ja politikė bendrauja retai, o apie I. Trinkūnaitės sugyventinio V. Germano praeitį su teisėsauga nieko nežinojo.

Vėliau 15min.lt pranešė, kad pernai ministrė kartu su I. Trinkūnaite ir jos sugyventiniu V. Germanu privačiu lėktuvu skrido į Dubajų.

Dėl kilusio skandalo dėl ryšių su I. Trinkūnaite bei V. Germanu, M. Navickienė pasitraukė iš ministrės posto.

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.