Dar ir šiandien nežino: M. Navickienė spėja, kad už jos kelionę į Dubajų sumokėjo I. Trinkūnaitė (2)

Buvusi socialinės apsaugos ir darbo ministrė Monika Navickienė daro prielaidą, jog kelionei į Dubajų jos šeimą pakvietusi verslininkė ir tolima giminaitė Ieva Trinkūnaitė apmokėjo šios viešnagės išlaidas, rašo „lrt.lt“.

 I.Trinkūnaitė (kairėje) ir M.Navickienė.<br>Lrytas.lt fotomontažas
 I.Trinkūnaitė (kairėje) ir M.Navickienė.<br>Lrytas.lt fotomontažas
M.Navickienė.<br>A.Ufarto/ELTA nuotr.
M.Navickienė.<br>A.Ufarto/ELTA nuotr.
I.Trinkūnaitė.<br>„iSun“ nuotr.
I.Trinkūnaitė.<br>„iSun“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jun 20, 2024, 1:00 PM, atnaujinta Jun 20, 2024, 1:37 PM

Naujienų portalui pateiktuose atsakymuose politikė nurodo, jog į Dubajų vyko I.Trinkūnaitės kvietimu. Visgi, tiesiai atsakyti, kas apmokėjo viešnagės išlaidas, M.Navickienė negalėjo.

„Kadangi vykau I.Trinkūnaitės kvietimu, preziumuoju, kad ji“, – atsakydama į klausimą, kas apmokėjo kelionę į Dubajų, nurodė konservatorė.

Ji patikino viešėjusi Dubajuje savaitę ir su dukromis grįžusi į Lietuvą savomis lėšomis.

M.Navickienė taip pat nurodė, kada susipažino su I.Trinkūnaitės sutuoktiniu, už sukčiavimą kalėjusiu Vilhelmu Germanu (buvusiu Viliumi Žideliu).

„Jei teisingai prisimenu, pirmą kartą susitikome 2019 m. vasarą vaiko gimtadienio šventėje“, – sakė parlamentarė.

M.Navickienė pripažino, kad V.Židelio sprendimas pasikeisti vardą ir pavardę buvo keistas, tačiau, pažymėjo politikė, tokio žingsnio motyvų ji nežinojo.

„Man aplinkybės dėl vardo pakeitimo tapo žinomos po žiniasklaidos užklausų, kurias pradėjau gauti pernai rudenį“, – atsakymuose raštu portalui teigė M.Navickienė.

Naujienų agenūra ELTA primena, kad socialinės apsaugos ir darbo ministrė M.Navickienė nusprendė palikti postą tęsiantis skandalui dėl jos ir politikės sutuoktinio Mindaugo Navicko ryšių su įmone „Foxpay“, jos savininke I.Trinkūnaite ir verslininkės sugyventiniu, anksčiau už finansinius nusikaltimus kalėjusiu V.Germanu.

Praėjusią savaitę prezidentas Gitanas Nausėda pasirašė dekretą dėl M.Navickienės atleidimo. Pastaruoju metu politikė vadovavo tiek Socialinės apsaugos ir darbo ministerijai, tiek laikinai ėjo švietimo ministrės pareigas.

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.