„Foxpay“ patikrinimai G. Landsbergiui didelių abejonių nekelia: visi klausimai – atsakyti

Viešojoje erdvėje kylant vis daugiau abejonių dėl socialinės apsaugos ir darbo ministrės Monikos Navickienės sutuoktinio veiklos įmonėje „Foxpay“, Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijos pirmininkas Gabrielius Landsbergis sako, jog iš esmės visi visuomenę neraminantys klausimai yra atsakyti. Anot politiko, partijos kolegės vyro Mindaugo Navicko istorija viešumoje sulaukė didesnio dėmesio dėl vykstančių rinkimų.

G.Landsbergis ir M.Navickienė.<br>Lrytas.lt fotomontažas.
G.Landsbergis ir M.Navickienė.<br>Lrytas.lt fotomontažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Augustė Lyberytė

Jun 5, 2024, 11:45 AM, atnaujinta Jun 20, 2024, 11:50 AM

„Man neteko susipažinti (su informacija – ELTA) labai giliai, nes nesusidarė įspūdis, kad tai yra kažkokia tokia nacionalinė naujiena. Suprantu, kad tie asmenys – ypatingai pats Mindaugas Navickas – turėjo progą paaiškinti (aplinkybes – ELTA), netgi pasitraukti iš valdybos. Kitaip tariant – dėl atvejų, kurie buvo viešumoje, jis tuo metu dar net nebuvo įmonėje. Dabar, iškilus istorijai, jis nuo tos įmonės iš viso atsitraukia. Tai šiame etape aš nelabai suprasčiau, ką dar būtų galima padaryti ir užtikrinti, kad visuomenė jaustųsi, kad klausimai būtų atsakyti“, – trečiadienį žurnalistams Seime sakė G.Landsbergis.

Jis neatmetė, kad M.Navickienės sutuoktinio istorija sulaukė didesnio dėmesio dėl vykstančių politinių procesų.

„Ko gero, gyvename stipriai politizuotu laikotarpiu – kuomet vyksta net treji rinkimai valstybėje. Tada natūralu, kad galbūt nedidelis atsitikimas susilaukia didesnio dėmesio, nei normaliai būtų. Dėl to tą irgi reikia vertinti per tą šiek tiek politinę prizmę“, – kalbėjo jis.

„Kaip ir visada – klausimai visuomenei turi būti atsakyti. Kol kas, manau, visuomenės poreikis žinoti yra visiškai patenkintas“, – pridūrė konservatorių lyderis.

ELTA primena, kad apie vykdomą „Foxpay“ patikrinimą pirmasis gegužės pabaigoje pranešė naujienų portalas delfi.lt. Jo žiniomis, procesai turėtų baigtis birželio viduryje, tačiau patikrinimo priežastys neatskleidžiamos.

Taip pat, anot portalo, „Foxpay“ atžvilgiu yra pradėta Nacionaliniam saugumui užtikrinti svarbių objektų apsaugos įstatyme numatyta vertinimo procedūra. Kad ji vis dar vyksta patvirtino Vyriausybės spaudos tarnyba.

Trečiadienį portalas delfi.lt paskelbė, kad su prašymu pradėti tyrimą į Viešųjų pirkimų tarnybą (VPT) kreipėsi Seimo narė Agnė Širinskienė. Portalo teigimu, Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba (FNTT) taip pat neatmetė atliekanti tyrimą dėl „Foxpay“.

M.Navickienės vyras, M.Navickas „Foxpay“ valdyboje dirbo nuo 2022 m. Taip pat jis nuo 2023 m. pabaigos iki 2024 m. pradžios buvo šios įmonės direktoriumi. Visgi, Lietuvos bankui pradėjus tyrimus, M.Navickas pasitraukė iš „Foxpay“ valdybos.

Registrų centro duomenimis, įmonės pelnas 2023 m. siekia 74 tūkst. eurų, įmonėje dirba 35 asmenys.

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.