Pasakė, kada Lietuvoje galėtų būti pradėta statyti svarbi gamykla

Ekonomikos ir inovacijų ministerija praneša, kad siekiama šių metų rudenį Lietuvoje pradėti Vokietijos karinės pramonės „Rheinmetall“ amunicijos gamyklos statybas.

„Rheinmetall“.<br>Dpa/picture-alliance/Scanpix nuotr.
„Rheinmetall“.<br>Dpa/picture-alliance/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 23, 2024, 2:15 PM

Kaip nurodo ministerija, antradienį Vokietijoje su bendrovės „Rheinmetall“ vadovais susitikusi viceministrė Erika Kuročkina aptarė detalesnius planus dėl kuo ankstesnės 155 mm amunicijos gamyklos Lietuvoje statybų pradžios.

„Susitikimo metu aptarėme tam būtinas sąlygas, kad bendrovė mūsų šalyje gautų tinkamą sklypą ir jau šių metų rudenį galėtų pradėti gamyklos statybas.

Tai ypač svarbu Lietuvos nacionaliniam saugumui ir gynybai“, – sakė Vokietijoje su „Rheinmetall“ vadovais susitikusi viceministrė Erika Kuročkina.

Primenama, kad „Rheinmetall“ praėjusią savaitę kartu su ekonomikos ir inovacijų ministre Aušrine Armonaite ir krašto apsaugos ministru Laurynu Kasčiūnu pasirašė ketinimo protokolą dėl amunicijos gamyklos Lietuvoje statybų.

Ministerija šį mėnesį Seimui taip pat pateikė svarstyti įstatymų pakeitimus, kuriais sudaromos palankesnės sąlygos plėtoti stambius investicijų projektus.

Šie pakeitimai supaprastintų stambių projektų, kurie skirti neatidėliotiniems valstybės saugumo ir gynybos poreikiams užtikrinti sąlygas.

Tai palengvintų su teritorijų planavimu, žemės sklypų formavimu ir statyba susijusias procedūras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.