Vėl kvies su parama įsirengti saulės elektrines: štai, kam tai gali būti aktualu

Stipriai išaugus poreikiui gyvenamajame būste įsirengti saulės elektrines, Energetikos ministerija numato dar vieną 40 mln. eurų paramos kvietimą.

Skelbiamas kvietimas gyventojams įsirengti iki 10 kilovatų (kW) saulės elektrines ir tapti gaminančiais vartotojais.<br>Lrytas.lt fotomontažas.
Skelbiamas kvietimas gyventojams įsirengti iki 10 kilovatų (kW) saulės elektrines ir tapti gaminančiais vartotojais.<br>Lrytas.lt fotomontažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 18, 2024, 12:02 PM

Anot ministerijos, į paramą galės pretenduoti gyventojai, įsirengę arba didinę turimų elektrinių galią nuo praėjusių metų rugpjūčio 23 dienos arba dar planuojantys įsirengti elektrinę ar padidinti esamos galią.

„Valstybės parama buvo svarbiausias veiksnys, kone dešimt kartų išauginęs gaminančių vartotojų skaičių nuo 2020-ųjų. Šiandien jų bendra galia jau viršija 1 GW. Tai svarus indėlis didinant vietinės elektros energijos gamybą bei siekiant energetinės nepriklausomybės, todėl valstybė ir toliau skatins investicijas į namų ūkių energetinį savarankiškumą“, – pranešime spaudai cituojamas energetikos ministras Dainius Kreivys.

Numatoma, kad valstybė ir toliau skirs paramą, kuris sudarys daugiau nei trečdalį elektrinės įrengimo kainos – už 1 kW naujai įrengiamos elektrinės numatoma 255 eurų kompensacija, o už 1 kW jau įrengtos elektrinės įrengtosios galios padidinimą – 192 eurus.

Ministerijos duomenimis, gaminančių vartotojų skaičius per metus išaugo dvigubai ir šiuo metu sudaro beveik 96 tūkst.

Bendra jų galia viršija 1 GW, kai bendra visos šalies saulės elektrinių galia yra 1,2 GW.

Šiemet įsirengti saulės elektrines papildomai jau skirta dar 20 mln. eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.