Baltarusijos jau laukia naujos Europos Sąjungos sankcijos

Europos sąjungos (ES) šalių ambasadoriai trečiadienį sutarė dėl naujų sankcijų Baltarusijai. Kaip praneša Lietuvos ambasadorius ES Arnoldas Pranckevičius, nauji ribojimai galios dvejopo naudojimo prekėms, aviacijos įrangai. Taip pat numatoma daugiau sankcijų su karu Ukrainoje susijusiems asmenims.

Europos sąjungos (ES) šalių ambasadoriai trečiadienį sutarė dėl naujų sankcijų Baltarusijai.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Europos sąjungos (ES) šalių ambasadoriai trečiadienį sutarė dėl naujų sankcijų Baltarusijai.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 26, 2023, 3:21 PM, atnaujinta Jul 26, 2023, 3:24 PM

„Ką tik patvirtinome Baltarusijai taikomų sankcijų paketą (dvejopo naudojimo kovinės paskirties ir aviacijos prekės, individualūs sąrašai) ir pratęsėme Rusijai taikomas individualias sankcijas (apie 1,8 tūkst. fizinių ir juridinių asmenų) dar 6 mėnesiams“, – asmeninėje „Twitter“ paskyroje paskelbė A. Pranckevičius.

Pastarąjį kartą ES Baltarusijai sankcijas įvedė praėjusių metų pavasarį.

Tąkart nuspręsta uždrausti iš Baltarusijos į ES įvežti medieną ir jos gaminius, medžio anglis, cementą, dirbinius iš cemento ir betono, geležį ir plieną bei jų gaminius, taip pat kaučiuko gaminius.

ES šių metų pradžioje pranešė, kad vieneriems metams pratęsiamas sankcijų Baltarusijai taikymas dėl to, kad Minskas toliau malšina opoziciją bei remia Rusijos karą Ukrainoje.

Blokas Baltarusijai įvedė daugybę sankcijų nuo tada, kai autoritarinis lyderis Aliaksandras Lukašenka pradėjo vykdyti žiaurias represijas prieš demonstrantus, protestavusius dėl 2020 metų rinkimų rezultatų.

Sankcijos pratęstos iki 2024 metų vasario 28 dienos. A. Lukašenkai ir dar 194 jo vyriausybei artimiems asmenims uždrausta atvykti į ES, o jų turtas įšaldytas. Sankcijos taip pat taikomos 34 juridiniams asmenims, jiems uždraustas bet koks Europos finansavimas.

Baltarusijai taip pat taikomos tikslinės ekonominės sankcijos, įskaitant apribojimus finansų, prekybos, technologijų ir telekomunikacijų, energetikos ir transporto sektoriuose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.