Sporto klubas Kaune jau užvėrė duris – santaupų išsilaikyti nepakako, o valstybės paramos nesulaukė

„Atsiprašau už tai, kad nesugebėjau išsilaikyti šiomis „covid“ sąlygomis. Labai gaila, kad sprendimą užsidaryti turėjau priimti ne savo noru. Tikrai stengiausi, iki paskutinės minutės, neatleidau nei vieno darbuotojo, gelbėjau „Fanką“ savo asmeninėmis santaupomis.

Sporto klubai negali veikti nuo pernai metų lapkričio 7 dienos.<br>D.Umbraso asociatyvi nuotr.
Sporto klubai negali veikti nuo pernai metų lapkričio 7 dienos.<br>D.Umbraso asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 30, 2021, 2:49 PM, atnaujinta Mar 31, 2021, 8:06 AM

Deja, santaupų neužteko, o ir deramos valstybės pagalbos nesulaukiau“, – feisbuke rašo Kauno sporto klubo „Fankas“ vadovas Anždejus Michmelis.

26-erius metus veikęs sporto klubas uždaro duris, tačiau, kaip įraše nurodo jo vadovas, „Fankas“, užvėręs duris, ieško lango, kurį būtų galima atverti: „Ieškome patalpų, kur galėtumėm gal kukliau, bet ir toliau su ta pačia dvasia tęsti savo veiklą“.

„Sveikatingumo klubai – viena iš labiausiai nukentėjusių veiklų, kuri dėl karantino negalėjo vykdyti veiklos jau daugiau negu 6 mėnesius. Dėl įvestų apribojimų sveikatingumo klubų pajamos krito daugiau kaip 90 proc. Net ir atlaisvinus apribojimus, be valstybės pagalbos daugeliui operatorių bus neįmanoma užtikrinti veiklos tęstinumo, prisidedant prie visuomenės fizinio aktyvumo“, – tvirtino Lietuvos sveikatingumo klubų asociacijos vadovas Vidmantas Šiugždinis.

Sporto klubai negali veikti nuo pernai metų lapkričio 7 dienos.

Siekdami įtikinti Vyriausybę leisti veikti, jie rengė akcijas – treniruotes organizavo prekybos centruose.

Tęsiantis karantino ribojimams treneriai bei sporto specialistai ėmėsi iniciatyvos – renka visuomenės parašus peticijai bei kreipiasi į Sveikatos apsaugos ministeriją prašydami leidimo sportuoti lauke didesnėms žmonių grupėms bei užtikrinant visas būtinas saugumo priemones COVID-19 prevencijai.

Šiuo metu treniruotes lauke leidžiama vesti iki penkių žmonių grupėms.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.