Rusijos ministras: naftos gavybą galime greitai padidinti 200-300 tūkst. bpd

Rusijos naftos bendrovės pajėgios per trumpą laiką gavybą padidinti 200-300 tūkst. barelių per parą (bpd), o ateityje – 500 tūkst. bpd, pareiškė Rusijos energetikos ministras.

Rusijos naftos bendrovės pajėgios per trumpą laiką gavybą padidinti 200-300 tūkst. barelių per parą (bpd), pareiškė Rusijos energetikos ministras.<br>ZUMAPRESS.com/ Scanpix nuotr.
Rusijos naftos bendrovės pajėgios per trumpą laiką gavybą padidinti 200-300 tūkst. barelių per parą (bpd), pareiškė Rusijos energetikos ministras.<br>ZUMAPRESS.com/ Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Svajūnas Laukineitis, BNS

2020-03-10 13:03

„Nepaisant nepastovumo, mūsų naftos pramonė išlieka konkurencinga, mūsų gavybos sąnaudos yra vienos mažiausių pasaulyje, esame konkurencingi rinkose. Manau, mūsų įmonės šiandien peržiūrės savo investicijų ir gavybos planus“, – sakė Aleksandras Novakas.

Jo žodžiais, naftos kainų atsigavimui prireiks keleto mėnesių, ir tai lems skirtingi esminiai veiksniai, nes rinkoje „yra žaidėjų, kurie labai nori pasinaudoti situacija“.

„Koronaviruso plitimas labai rimtai veikia paklausą, vartojimą. Be abejo, svarbus bus ekonomikų atsigavimas, sprendžiant šią problemą“, – pabrėžė Rusijos ministras.

„Kita vertus, mažos kainos didina paklausą, tačiau kol kas rinka yra gana nestabili. Po nuosmukio seka atsigavimo laikotarpis, o naftos kainoms grįžti į ankstesnį lygį prireiks kelių mėnesių“, – pridūrė A. Novakas.

Paklaustas dėl tolesnio Rusijos bendradarbiavimo su taip vadinamu OPEC+ valstybių klubu, o konkrečiai – su Saudo Arabija, Rusijos energetikos ministras pabrėžė: „Durys neužvertos. Galimybių susitarti yra“.

Savo nuomonę šia tema išsakė ir Kremlius.

Rusijos prezidento Vladimiro Putino atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas žurnalistams pareiškė, jog Kremlius neatmeta galimybės, kad Rusija ir Saudo Arabija gali sugrįžti prie derybų stalo, kad būtų pasiektas kompromisas dėl naftos gavybos apimčių sumažinimo.

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.