„Tesla“ darbuotojas metė rimtus kaltinimus – mane įžeidinėjo ir priekabiavo

Rimti kaltinimai nuskambėjo kompanijos „Tesla“ adresu. Vienas jos darbuotojų prabilo apie tai, kad savo darbe jis nuolat buvo įžeidinėjamas dėl savo odos spalvos ir prie jo seksualiai priekabiavo, rašo „New York Daily News“.

Žiniasklaidai susidomėjus šiuo incidentu, „Tesla“ pranešė atleidusi kelis savo darbuotojus<br>AFP/Scanpix nuotr.
Žiniasklaidai susidomėjus šiuo incidentu, „Tesla“ pranešė atleidusi kelis savo darbuotojus<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 3, 2017, 3:54 PM, atnaujinta Apr 13, 2017, 4:28 PM

Elektromobilių surinkimo linijoje Kalifornijoje dirbęs DeWittas Lambertas kompaniją padavė į teismą dėl „Rasinės neapykantos, seksualinio priešiškumo ir fiziškai kenkiančios darbo aplinkos“.

44 m. vyras į Kaliforniją persikėlė iš Alabamos, bet sakė, kad pietuose niekad nesusidūrė su tokia diskriminacija, kurią pajuto „Tesla“ įmonėje.

Kartą D.Lamberto telefone buvo paliktas vaizdo įrašas, kuriamo jo kolegos per kelias minutes bent 7 kartus pavadino jį juodaodžius įžeidžiančiu žodžiu ir pasakė, kad „su juo bus susidorota“.

Vyras taip pat pasakojo, kad kolegos šaipėsi aptarinėdami jo penio dydį ir kalbėjo apie tai, kad į jo išangę reikėtų įstatyti grąžtą.

D.Lambertas teigė apie priekabiavimus pranešęs savo vadovams, bet kolegos, kurie iš jo šaipėsi, buvo paaukštinti ir tapo jo tiesioginiais vadovais.

Žiniasklaidai susidomėjus šiuo incidentu, „Tesla“ pranešė atleidusi kelis savo darbuotojus bet pridėjo, kad „istorija, kurią iš savo perspektyvos pasakoja D.Lambertas, neatitinka faktų“.

„Tesla“ atstovų teigimu, istorijoje su vaizdo įrašu vyro mobiliajame telefone yra daugiau detalių. D.Lambertas su savo kolegomis dažnai laiką leido ir po darbo ir ten visi, įskaitant patį D.Lambertą, nevengdavo „aštrių“ išsireiškimų.

„Tesla“ pranešė, kad D.Lambertas buvo perkeltas į kita gamybos liniją ir ten su problemomis nebesusidūrė. Savo pareiškime vyras teigė, kad nebuvo paaukštintas dėl savo rasės, bet kompanija teigia, kad vyras buvo paaukštintas prieš metus.

Galiausiai istorija tapo visai paini: D.Lamberto advokatas tikina, kad kol vyksta tyrimas vyras išėjo nedarbingumo atostogų, bet „Tesla“ atstovai teigia, kad jis buvo laikinai nušalintas nuo savo pareigų, pasirodžius detalėms dėl galimo jo grasinimo savo bendradarbiams.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.