Būstų TOP 5. Geras interjeras madingas turi išlikti mažiausiai dešimt metų

Lrytas.lt skaitytojai toliau vertina įdomiausių kotedžų interjerų penketuką. Šiandien - laiko patikrintas darbas. „Mada yra laikina, svarbiausia yra namų šeimininkai. Aš kuriu namus jiems gyventi, kad juose būtų gera leisti laiką, kad tai būtų saugi ir miela erdvė. Gerai sukurtas interjeras madingu gali išlikti ir dešimt metų“, - sako dekoratorė Inga Gagelienė.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 15, 2013, 10:09 AM, atnaujinta Mar 9, 2018, 11:15 PM

Prieš ketverius metus jos sukurtas kotedžo interjeras ir šiandien dizainerei gėdos nepadarytų. Dar daugiau - Inga jame nieko nekeistų. Koks tai interjeras? Šiek tiek dvelkia klasika, tačiau vis dar atrodo moderniai, jame vyrauja švelnūs, tačiau žaismingi tonai ir tekstilė.

Ten yra daug minkštų baldų, kilimų, masyvių užuolaidų. tačiau kartu pavyko interjerą išlaikyti lengvą, neperkrautą. I.  Gagelienės užsakovai dažnai prašo sušildyti namus. Namų tekstilė - tai jos aistra, tai dalykai, kuriems Inga vietos atranda kone visuose būstuose.

Tai jokiu būdu neturi būti saldus buduaras, tačiau tekstilė jai padeda prijaukinti namus.

„Lietuviai kartais pervertina praktiškumą ir pamiršta jaukumą. Pavyzdžiui, dažnai perkamos šviesios odinės sofos. Gal tai ir praktiška, bet ar jauku? Jai tekstilė kur kas malonesnė, smagiau ant tokios sofos sėdėti.

I. Gagelienei patinka, kad lietuviai interjere naudoja gana daug natūralaus medžio ir ypač ąžuolo. Jis būstui suteikia jaukumo ir solidumo. „Bet vėlgi, kaip minėjau, reikia kurti visumą ir žiūrėti, kaip tas medis dera prie viso interjero“, - pataria dekoratorė.

Pradėdama dirbti su nauju interjeru, ji pirmiausia sukuria tinkamą platformą baldams bei dekoro detalėms. Inga stengiasi, kad grindys, sienos bei lubos būtų kokybiškos, tačiau neutralios, neužgožiančios čia atsirasiančių interjero dalyvių.

Moteris įsitikinusi, kad namai nebus jaukūs be įdomaus apšvietimo, tekstilės ir aksesuarų. Ir žmonės daro klaidą, jei interjerui skirtus visus pinigus išleidžia baldams, buitinei technikai ir santechnikai. „Jei nori turėti namus - kaip iš žurnalo puslapių, reikia nemažai pinigų skirti ir interjero aksesuarams“, - įspėja Inga.

Jų galima įsigyti ir labai brangių, ir pigių (prekybos centruose). Tiesa, nereikėtų tikėtis, kad ir vieni, ir kiti atrodys vienodai gerai. Kokybišką produktą nuo eilinio atskirsi plika akimi.  

Tačiau aksesuarus galima dažniau keisti ir tokiu būdu nors kiek atsinaujinti.

Kada namus reikia keisti iš esmės? „Kad ir koks kokybiškas būtų sukurtas interjeras, viskas susidėvi, tad manau, kas 10-15 metų kiekvienuose namuose turi įvykti perversmas“, - paskaičiavo I. Gagelienė.

Nuotraukų galerijoje - prieš ketverius metus I.Gagelienės sukurtas kotedžo interjeras. Vis dar nepasenęs?

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.