Sostinėje – nauja taisyklė: balsavote prieš renovaciją? Šildymo kompensacijų negausite

Ateinantį šildymo sezoną Vilniuje skiriant kompensacijas bus atsižvelgiama ir į gyventojų balsus dėl namo renovacijos, skelbia „Delfi“.

Ateinantį šildymo sezoną Vilniuje skiriant kompensacijas bus atsižvelgiama ir į gyventojų balsus dėl namo renovacijos.<br>M.Patašiaus nuotr.
Ateinantį šildymo sezoną Vilniuje skiriant kompensacijas bus atsižvelgiama ir į gyventojų balsus dėl namo renovacijos.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 13, 2023, 1:47 PM, atnaujinta Sep 13, 2023, 1:48 PM

Pasak portalo, kompensacijų negaus tie, kurie balsavo prieš.

Vilniaus miesto savivaldybės administracijos vadovas Adomas Bužinskas atkreipė dėmesį, kad tokį sprendimą sugalvojo ne pati savivaldybė, mat tai numatantis įstatymas galioja jau seniai.

„Tai nėra naujiena, tik nusprendėme imtis realaus šio klausimo įgyvendinimo, nes viena ranka skatiname renovaciją, vadinamą žaliąjį kursą ir šildymo nuostolių sutaupymą, o tiems, kurie nesutinka taupyti, kita ranka duodame kompensacijas. Todėl jiems nėra finansinės paskatos taupyti pinigų, nes jie iš esmės taupo ne savo, o valstybės pinigus“, – delfi.lt aiškino jis.

Anot A. Bužinsko, remiantis įstatymu, šio klausimo turėtų imtis ir kitos savivaldybės, tačiau, panašu, kad pirmoji žingsnį žengė Vilniaus miesto savivaldybė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.