Paskutinę vasaros dieną Vilniuje tikimasi rekordinio vandens suvartojimo: štai kas tai lemia

Bendrovė „Vilniaus vandenys“ sako, kad paskutinę vasaros dieną vilniečiai turėtų pasiekti momentinį vandens suvartojimo rekordą.

Bendrovė „Vilniaus vandenys“ sako, kad paskutinę vasaros dieną vilniečiai turėtų pasiekti momentinį vandens suvartojimo rekordą.<br>V.Balkūno nuotr.
Bendrovė „Vilniaus vandenys“ sako, kad paskutinę vasaros dieną vilniečiai turėtų pasiekti momentinį vandens suvartojimo rekordą.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 31, 2023, 10:30 AM

„Paskutinė vasaros diena turėtų pasižymėti rekordiniu vandens suvartojimu. Jau dvidešimt penkerius metus būtent šią dieną istoriškai stebime didžiausią vandens suvartojimą per metus, kadangi miesto gyventojai sugrįžta po atostogų, ruošiasi naujo sezono pradžiai ir suruošia savo vaikus rugsėjo pirmosios šventei.

Todėl šią dieną miestui patiekiame daugiau vandens negu per didžiausias vasaros sausras ir karščius“, – pranešime cituojamas „Vilniaus vandenų“ Gamybos tarnybos vadovas Viktoras Matonis.

Pasak jo, iš vandens suvartojimo duomenų galima įžvelgti sezoniškumo tendencijas ir miesto gyventojų aktyvumo pokyčius. Užfiksuoti duomenys rodo, kad mažiausiai šiemet vandens suvartota liepos 8-ąją, pažymi „Vilniaus vandenų“ atstovas.

„(...) Daugiausiai miestiečių buvo išvykę ir ilsėjosi ilgąjį liepos savaitgalį: liepos 8-ąją buvo patiekta mažiausiai vandens šią vasarą. Antrasis mažiausiai suvartoto vandens periodas buvo fiksuotas per Žolinės laisvadienį ir dvi dienas iki jo.

Tuo metu NATO viršūnių susitikimo savaitę vandens vartojimas nekrito tiek daug, kiek tikėjomės – jis atitiko įprastinius vasaros kiekius, tad tikėtina, kad dalis žmonių vis dėlto pasiliko mieste ir rinkosi dirbti iš namų. Joninių savaitgalio vandens suvartojimo duomenys taip pat rodo, kad atostogaujančių nebuvo daug, kiek per Žolinę ar liepos 6-ąją“, – teigė V. Matonis.

Tuo metu vertinant birželio, liepos bei rugpjūčio 1–21 dienų duomenis, vandens vartojimas Vilniuje išaugo iki 8,7 mln. kubinių metrų vandens ir buvo 4 proc. didesnis nei tuo pačiu laikotarpiu pernai.

Per visą vasarą pagal vandens suvartojimą labiausiai išsiskyrė pirmoji birželio savaitė – dėl šalį užklupusios sausros buvo gausiau laistomi augalai, daržai ir sodai. Jos metu vandens suvartota iki 10 proc. daugiau nei įprastai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.