Kabinasi iš paskutiniųjų: už ribos likę žmonės namus randa mirusiųjų mieste

Filipinai visame pasaulyje garsėja grožio karalienėmis ir sniego baltumo paplūdimiais. Tačiau tropikų rojus iš esmės egzistuoja tik turistams – vietinių gyventojų kasdienybėje karaliauja skurdas. Azijos plėtros banko duomenimis, ketvirtadalis filipiniečių gyvena ties skurdo riba.

Šie žmonės gyvena kapinėse, miega ant antkapių, o pasivaikščioti išeina tarp kapų.<br> Lrytas.lt fotomontažas
Šie žmonės gyvena kapinėse, miega ant antkapių, o pasivaikščioti išeina tarp kapų.<br> Lrytas.lt fotomontažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 21, 2019, 10:57 AM

Ne vienas neturi net ir paties svarbiausio – stogo virš galvos, todėl seniai tapo norma apsigyventi kapinėse, rašo gazeta.ru

Šie žmonės gyvena kapinėse, miega ant antkapių, o pasivaikščioti išeina tarp kapų.

Vienos seniausių sostinės Manilos – šiaurinės – kapinės įkurtos XX amžiaus pradžioje. Dabar tai – ištisas miestas mieste su neoficialiomis gatvėmis, skersgatviais ir traukos objektais. Dėl gyvenamojo būsto stygiaus ir gyventojų skurdo bendrai šalyje, kapinėse Maniloje gyvena keli tūkstančiai žmonių.

Filipinuose žmonės įprastai laidojami ne užkasant į žemę, o šeimos kapuose – mauzoliejuose. Skurstantiesiems toks kapas – tinkamas gyventi namas.

Gyvieji kapinių gyventojai neatsisako paprastų žemiškų malonumų, pavyzdžiui, pasistato pripučiamą baseiną, atranda vietos ir šezlongui, ir šeimos fotografijoms, elektra pajungta, šildymo nereikia. Tik už vandenį, kurį kapinių gyventojai nešasi iš čia pat esančio šaltinio, tenka mokėti.

Ironiška, tačiau kapinėse gyvenantys žmonės turi tokius „kaimynus“, apie kuriuos būdami gyvi nė svajoti nesvajojo. Šiaurinėse kapinėse ilsisi keletas šalies prezidentų: Sergio Osmeña, Manuelis Roxasas ir Ramonas Magsaysay, profesionalus boksininkas Francisco Guilledo, žinomas kaip Pancho Villa, nacionalinis Filipinų herojus Melchora Aquino ir daugelis kitų garsių asmenybių.

Ne vienas čia pat randa ir darbo – vaikai renka metalą, suaugusieji prižiūri kapus ir tvarko antkapius.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.