Sužinokite, kokį turtą valdo Ukrainos prezidentas P. Porošenka

Ukrainos prezidentas Petro Porošenka pateikė elektroninę deklaraciją, kuri rodo, kad jis turi 800 tūkst. grivinų ir 60 tūkst. dolerių grynaisiais ir 27 mln. dolerių bankuose.

P.Porošenka nurodė, kad laiko lėšas bankuose – „27 milijonus dolerių, ir į Ukrainos biudžetą sumokėti mokesčiai nuo kiekvieno cento“, bei 800 tūkst. grivinų ir 60 tūkst. dolerių grynaisiais“.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
P.Porošenka nurodė, kad laiko lėšas bankuose – „27 milijonus dolerių, ir į Ukrainos biudžetą sumokėti mokesčiai nuo kiekvieno cento“, bei 800 tūkst. grivinų ir 60 tūkst. dolerių grynaisiais“.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-10-31 15:55, atnaujinta 2017-05-09 20:36

Kaip rašoma portale „comments.ua“, apie tai P.Porošenka pranešė savo paskyroje socialiniame tinkle „Facebook“.

„Dėl savo deklaracijos iš karto noriu pažymėti, kad visas vertingas kilnojamas ir nekilnojamas turtas: būstas, žemės sklypai, automobiliai, paveikslai, moteriški papuošalai buvo pirkti (neišnuomoti) iki prezidentavimo. Maža to, turtas dažniausiai buvo įsigytas tuo metu, kai aš dar nebuvau valstybės tarnautojas. Dėl kompanijų, visos jos sukurtos tuo metu, kai aš užsiiminėjau verslu. 2014 m. buvo sukurta tik viena nauja kompanija, kurią aš valdau tiesiogiai – „Roshen“ parduoti“, – pažymėjo jis.

Be to, P.Porošenka nurodė, kad laiko lėšas bankuose – „27 milijonus dolerių, ir į Ukrainos biudžetą sumokėti mokesčiai nuo kiekvieno cento“, bei 800 tūkst. grivinų ir 60 tūkst. dolerių grynaisiais“.

„Kalbant apie mane, elektroninės deklaracijos tikslas yra ne tik ir ne tiek parodyti, kas kiek turi, o pademonstruoti išlaidų santykį su deklaruotomis pajamomis. Per pastaruosius dešimt metų mano deklaracijose deklaruotų pajamų daugiau nei 820 mln. grivinų (įvairiais grivinos ir dolerio kursais per visą tą laiką). Taip pat labdarai ir kariuomenei paremti 2014 –2016 metais aš ir įmonės, kur aš esu galutinis naudos gavėjas, pervedėme apie 400 milijonų grivinų“, – pridūrė jis.

Parengė Leonas Grybauskas

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.