Mokesčių inspekcijai atskleidė dovanų vertę

Valstybinei mokesčių inspekcijai (VMI) beveik 10 tūkst. Lietuvos gyventojų pranešė apie grynaisiais gautas paskolas ir dovanas, kurios neprivalėjo būti deklaruojamos, o sandoriai nepatvirtinti notaro.

Apie 8 tūkst. šalies gyventojų pripažino gavę kone 90 mln. eurų dovanų.<br>Nuotr. iš LR archyvo
Apie 8 tūkst. šalies gyventojų pripažino gavę kone 90 mln. eurų dovanų.<br>Nuotr. iš LR archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-07-05 07:25, atnaujinta 2017-05-19 21:27

Bendra deklaruota lėšų suma siekia 166 mln. eurų. Apie 8 tūkst. gyventojų deklaravo beveik 90 mln. eurų dovanojimo būdu gautų pajamų, dar beveik 2 tūkst. gyventojų – apie 76 mln. eurų pasiskolintų lėšų.

„VMI gyventojams suteikė puikią galimybę išvengti papildomų klausimų dėl įsigyto turto teisėtumo, ja pasinaudoję ir pateikę teisingą informaciją mokesčių mokėtojai nebus trukdomi“, – žadėjo VMI Teisės departamento direktorė Rasa Virvilienė.

Tačiau kilus įtarimų, jog gyventojo pranešime pateikti duomenys yra fiktyvūs, VMI gali tirti ir kitų žmonių, iš kurių gautos paskolos ar dovanos, finansinę būklę.

Mokesčių inspektoriai galės aiškintis, ar tie žmonės turėjo pakankamai pinigų dovanoms ir paskoloms teikti ir ar jas realiai suteikė.

Vienkartinį pranešimą apie grynaisiais gautas paskolas ir dovanas gyventojai turėjo pateikti iki birželio 30 dienos.

Po šios datos gyventojai naujų pranešimų teikti ar į jau pateiktus pranešimus naujų pajamų šaltinių įrašyti nebegali, galima tik tikslinti informaciją, susijusią su jau nurodytais šaltiniais.

Anot VMI, dalis rizikingų mokesčių mokėtojų, dėl kurių įsigyto turto šaltinių teisėtumo kildavo daug klausimų, bandydavo įrodinėti, kad pinigus gavo įvairių paskolų ar dovanų pavidalu, pateikdavo įvairius paskolų ar dovanų raštelius.

Tokie rašteliai po šių metų birželio 30 dienos, jei gyventojas VMI nepateikė pranešimo, nebegalioja. (BNS, LR)

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.