„Gazprom“ gali nutiesti „Nordstream“ dujotiekio atšaką į Karaliaučių

Povandeninio

„Kitas žingsnis - aptarimas su „Nordstream“ akcininkais ir jų sutikimas atlikti tokius darbus“, - sakė „Gazprom“ vadovas.<br>AP asociatyvi nuotrauka
„Kitas žingsnis - aptarimas su „Nordstream“ akcininkais ir jų sutikimas atlikti tokius darbus“, - sakė „Gazprom“ vadovas.<br>AP asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

„Interfax“, BNS ir lrytas.lt

Apr 3, 2013, 9:08 PM, atnaujinta Mar 8, 2018, 9:27 PM

Trečiadienį susitikime su prezidentu Vladimiru Putinu „Gazprom“ vadovas Aleksejus Mileris pranešė, kad jo vadovaujama bendrovė išnagrinėjo galimybę tiesti dujotiekio atšaką į Karaliaučiaus sritį.

„Mes atlikome tyrimą ir gavome teigiamą atsakymą apie techninę galimybę realizuoti atšaką nuo esamų „Nordstream“ gijų - pirmosios ir antrosios“, - sakė A. Mileris.

Jis pažymėto, jog apie tai tartasi ir su srities vadovais bei „nustatyti maksimalūs dujų tūriai, reikalingi Karaliaučiaus sričiai - 4-6 mlrd. kub. metrų“.

„Šiandien dujos (į Karaliaučiaus sritį) tiekiamos per Lietuvą iki 2,5 mlrd. kubinių metrų dujų per metus; tai yra, faktiškai beveik tiek bus tiekiama iš vienos „Nordstream“ gijos - 2 mlrd. kubinių metrų“, - patikslino A. Mileris.

Jis pranešė, jog tartasi ir su „Nordstream“ vadovybe, kuri „patvirtino tokią techninę galimybę“.

„Kitas žingsnis - aptarimas su „Nordstream“ akcininkais ir jų sutikimas atlikti tokius darbus“, - sakė „Gazprom“ vadovas. Jis užtikrino prezidentą, kad derybos su „Nordstream“ užsienio partneriais šia tema bus tęsiamos, ir apie rezultatus bus pateikta ataskaita prezidentui.

„Jeigu kiltų kokių nors sunkumų, galima tai realizuoti tiesiant trečiąją giją Didžiajai Britanijai; tada nebus visai jokių apribojimų“, - pažymėjo V. Putinas.

Prezidentas nurodė koncernui „Gazprom“ parengti šį klausimą ir pranešė, kad duos atitinkamą nurodymą Energetikos ministerijai.

„Turėdami omenyje planą pastatyti Baltijos atominę elektrinę, reikia, kad mes matytume visą Karaliaučiaus srities aprūpinimo energetiniais ištekliais vaizdą, kad visos galimybės būtų suprantamos, aiškios ir prognozuojamos“, - pabrėžė V. Putinas bei pridūrė, kad būtina atsižvelgti ir į Karalaučiaus srities ekonomikos plėtrą.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.