R. Karbauskio reakcija į ūkininkų protestus: „Niekas jūsų negirdės, niekam jūs neįdomūs“

Daliai ūkininkų nuo pirmadienio planuojant protestus prieš šios Vyriausybės žemės ūkio politiką, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) pirmininkas Ramūnas Karbauskis sako, kad žemdirbių pozicija bus ignoruojama.

R.Karbauskis.<br>A. Ufarto (ELTA) nuotr.
R.Karbauskis.<br>A. Ufarto (ELTA) nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 5, 2024, 9:18 AM, atnaujinta Jan 5, 2024, 9:20 AM

„Galiu užtikrintai ir žemdirbiams, ir visiems kitiems pasakyti, kad niekas jūsų negirdės, niekam jūs neįdomūs“, – penktadienį „Žinių radijui“ teigė R. Karbauskis.

„Turime Žemės ūkio ministeriją, kuriai 3,5 metų vadovauja nieko žemės ūkyje nesuprantantis žmogus ir jam, atrodo, tai ir nerūpi. Turime premjerę, kuriai žemės ūkis nerūpi visiškai“, – kalbėjo LVŽS lyderis.

Lietuvos žemės ūkio tarybos rengiami protestai, kaip gruodį informavo pati žemdirbių organizacija, prasidės ateinantį pirmadienį. Tarybos pirmininkas Ignas Hofmanas yra sakęs, kad akcija startuos „nuo laužų suliepsnojimo visoje Lietuvoje“, o vėliau planuojama „pasiekti Vilnių su žemės ūkio technika“.

Didžiąją dalį šalies ūkininkų vienijanti Žemės ūkio taryba reikalaus keisti žemės ūkio politiką, pasisakys prieš saugomų teritorijų plėtrą, reikalavimus atkurti daugiametes pievas, kuro akcizų didinimą ir kt., o ministro Kęstučio Navicko darkart reikalaus atsistatydinti.

I. Hofmanas, Valstybinės rinkimų komisijos duomenimis, yra kandidatavęs į Radviliškio rajono savivaldybės tarybą su LVŽS sąrašu, tuo metu buvęs Žemės ūkio tarybos vadovas Jonas Vilionis šiuo metu LVŽS atstovauja Prienų rajono savivaldybės taryboje.

Vis tik R. Karbauskis patikino, jog partija rengiant protesto akcijas neprisideda.

„Tai dalykai, kurie nesusiję nei su rinkimais, nei su kažkuo. LVŽS nieko neorganizuoja, prie jokių protestų neprisideda. Mes tiesiog suprantame, kad žmonės iš nevilties nebeturi kito sprendimo, tik protestuoti“, – sakė LVŽS lyderis.

ELTA primena, kad pernai ūkininkai dėl žemės ūkio politikos protestavo ir reikalavo pašalinti K. Navicką ne kartą, daugiausiai – dėl metų pradžioje ženkliai nukritusių žaliavinio pieno supirkimo kainų kilusių finansinių sunkumų pieno ūkiams. Be to, K. Navickas Seime jau atlaikė dvi interpeliacijas.

Žemės ūkio tarybą sudaro 10 žemdirbių organizacijų, kurios savo ruožtu atstovauja apie 80 proc. Lietuvos ūkininkų bendruomenės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.