Katedros aikštėje – jautri „Mamų unijos“ iniciatyva su 528 tuščių kėdžių: prisijungė ir žinomi žmonės

2024 m. rugsėjo 14 d. 13:52
Lrytas.lt
Šeštadienį, rugsėjo 14 d. Vilniaus Katedros aikštėje vyko socialinė iniciatyva „528 GYVENIMAI“. Šiuo metu Lietuvoje yra 528 vėžio pakirsti vaikai, bandantys nugalėti mirtiną ligą.
Daugiau nuotraukų (45)
„Mamų unija“ iniciatyva su Katedros aikštėje stovinčiomis tuščiomis kėdėmis skirta atkreipti dėmesį į vaikų ligos mastą pasaulyje ir priminti apie tai, kad vienų gyvenimai tęsiasi, kitų – ne.
Šia socialine akcija fondas kviečia žmones išreikšti paramą ir solidarumą, užpildant kėdes auksinio kaspino juostelėmis su prasmingais palinkėjimais, priminti mažiesiems kovotojams, kokie stiprūs ir drąsūs yra. Parodyti, kad pasaulis pilnas meilės.
Prie šios iniciatyvos prisijungė ir gerai žinomi žmonės.
Minėdamas auksinio kaspino mėnesį, kuomet ypatingas dėmesys skiriamas vėžiu sergantiems vaikams, paramos ir labdaros fondas „Mamų unija“ taip pat pristatė Gabrieliaus Jauniškio fotografijų parodą „Gyventi gera“.
Juodai baltose fotografijose – sustabdytos fondo globojamų vaikų ir jų šeimos narių akimirkos. Vieni iš jų – sėkmingai įveikę klastingą ligą, kiti – dar tik pusiaukelėje, tačiau visi spinduliuoja viltį ir siunčia pozityvią žinutę, kad gyventi gera, nepaisant gyvenimo mestų išbandymų. Visi norintys fotografijų parodą nemokamai gali apžiūrėti iki rugsėjo 30 d. prekybos centre „CUP“ (Upės g. 9, Vilnius, 4 aukštas).
„Mamų unija“ kviečia nepraleisti artimiausių auksinio kaspino mėnesio renginių:
Rugsėjo 22 d. 18.30 val. visuose „Forum cinemas“ kino teatruose Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje ir Šiauliuose vyks išankstinė filmo visai šeimai „10 katino gyvenimų“ premjera. Dalis pajamų nuo šio seanso bilietų bus skirta „Mamų unija“ globojamiems vėžiu sergantiems vaikams.
Rugsėjo 29 d. 12.30 val. vyks Šv. Mišios už vėžiu sergančius vaikus Kauno Kristaus Prisikėlimo bazilikoje ir labdaringa sriuba tikintiesiems.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.