Trys patarimai, kaip išmokyti vaikus užsirišti batų raištelius

Tai, kas suaugusiems yra visiškai paprasta, mažiems vaikams reikalauja didelių pastangų. Mokėjimas patiems užsirišti batus – didžiulis žingsnis vaikui. Dalijamės būdais, kaip tai jie gali išmokti lengvai ir greitai.

„Freepik“ nuotr.
„Freepik“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 28, 2023, 11:02 AM

Pirmiausia, verta žinoti, kad mokyti šio darbo vaikus verta tik po ketvirtojo gimtadienio, nes jaunesni dar neturi reikiamų smulkiosios motorikos įgūdžių. Svarbiausia, kad vaikai išmoktų tai padaryti patys iki pirmos klasės. 

Pirmas būdas: dainelė

Parodykite vaikams, kaip jūs patys rišatės batų raištelius. Kai kuriems tai daug lengviau padaryti, kaip darote jūs, nei mokytis iš vaikams skirtų būdų, rašo portalas parents.com.

Tam, kad vaikai lengviau įsimintų, galite sukurti trumpą dainelę iš žemiau pateiktų paryškintų žodžių:

  • Mazgas. Atsisėskite už vaiko ir savo rankomis paimkite jo rankas. Kiekvienoje rankoje laikykite po batraiščio galą ir sukryžiuokite juos X forma. Tada vieną galą įkiškite į X „pilvuką“. Patraukite raištelius, kad suveržtumėte.
  • Ausis (arba Kiškio ausis). Sulenkite vieną batraiščio galą padarydami lyg kiškio ausį ir suspauskite ją vaiko pirštuose.
  • Apvyniojam. Kita ranka sulenkite likusį batraštį lanku ir visiškai perkiškite.
  • Ausis. Ką tik perkišto batraiščio galą sulenkite ir įkiškite atgal taip padarydami dar vieną kiškio ausį.
  • Ūsai. Abi kiškio ausis patemkite į skirtingas puses. Ūsai,likę batraiščių galai turėtų būti panašaus ilgio, kaip ir ausys.

Antras būdas: triukas

Penkiametis Coltonas išpopuliarėjo po to, kai pasidalijo triuku, kaip galima lengvai užrišti batų raištelius. Berniukas sako, kad šios gudrybės išmoko iš savo draugo.

Vaizdo įrašas, kuriuo dalijasi jo mama yra peržiūrėtas 41 milijoną kartų. Jame berniukas demonstruoja, kaip abu batraiščių galiukus vos vos įkiša atgal į tas pačias skylutes iš kurių jie išlindę. Tada dvi gautas kilpas (arba vaikams pažįstamas, kaip kiškio ausis) sukryžiuoja ir padaro dvigubą mazgą. Telieka ištraukti galiukus, kur jie buvo trumpam įkišti ir gaunasi tobulas rezultatas.

Įrašas sulaukė tūkstančių komentarų ir tėvų padėkų.

Trečas būdas: 3 žingsnių programa

Feisbuko vartotoja „Unstoppable Mother“ (liet. nesustabdoma mama) dalijasi dar vienu būdu, kaip vaikus išmokyti užsirišti batus. Minutės trukmės klipe Kirsten Johnson tikina, kad tai lengviausas būdas pasaulyje – jos metodas susideda iš trijų pakopų.

Pirmiausiai, užveržiamas pirmasis mazgas. Tada mama padaro dar vieną mazgą, bet jo iki galo nesuveržia, o į likusį tarpą įkiša likusius batraiščių galiukus. Taip padarydama lyg dvi zuikio ausis ir jas patraukia viena į kitą. Viskas!

Mama, norėdama įrodyti, kad šis metodas lengvas paprašo tai padaryti savo sūnaus ir... jam pavysta!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.