Naujas Lauryno Suodaičio amplua: ves laidą, kurios tematika daugeliui netikėta

Prieš pusantrų metų sūnaus susilaukęs verslininkas ir nuomonės formuotojas Laurynas Suodaitis atviras – informacijos apie vaikų auginimą skirtos būtent tėčiams, yra per mažai. Aktyviai besirūpinantis mažuoju Laurynu žinomas vyras susipažino su daugybe specialistų, medikų ir pedagogų, o dažni sekėjų bei draugų klausimai tėvystės, paskatino idėją, kaip jis galėtų dalintis savo atradimais. Nuo trečiadienio L. Suodaitis debiutuoja, kaip naujos lrytas.lt laidos „Tėčio akimis“ vedėjas, kuris gilinsis į tėvystės klausimus iš tėčio perspektyvos.

Laurynas Suodaitis ves laidą „Tėčio akimis“.<br>Lrytas.lt
Laurynas Suodaitis ves laidą „Tėčio akimis“.<br>Lrytas.lt
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 7, 2024, 2:25 PM, atnaujinta May 7, 2024, 2:57 PM

Pastaraisiais metais tėčių vaidmuo auginant vaikus vis labiau auga – tiek valstybės politika suplanavusi neperleidžiamas tėvystės atostogas, tiek ir patys tėčiai mieliau prisiima atsakomybę rūpinti vaiku lygiavertiškai su mama, o dalis net ir noriai gilinasi į vaikų auginimo ypatumus papildomai.

Laidoje „Tėčio akimis“ bus nagrinėjamos temos apie vaikus iš tėčio perspektyvos, kalbinami įvairūs ekspertai – žindymo specialistai, gydytojai, kurie dirba su vaikais, veterinarai, psichologai.

Nors vaikas, rodos, tas pats, bet vaiko auginimas, auklėjimas ir priežiūra, kaip į visa tai žiūri mama ir kaip tai daro tėtis, vis dėl to labai skiriasi.

„Idėja šiai laidai kilo iš tokio, atrodo, elementarios informacijos trūkumo. Dažnai būdami tėvais tam tikrų dalykų išmokstame per klaidas ar kažkur netyčiomis išgirdę. Su komanda norėjome sukurti laidą, kuri turės išliekamąją vertę ir kurią bus galima bet kada iš naujo įsijungti bei prisiminti, nepriklausomai kelintą ar kokio amžiaus vaiką auginate“, – apie jau šią savaitę startuosiančią laidą pasakoja tėtis.

Vienas rūpindamasis Laurynuku, kaip meiliai tėtis vadina sūnų, L. Suodaitis itin stengiasi – su berniuku lanko įvairius užsiėmimus, gilinasi į tėvystės psichologiją ir rūpinasi kokybišku judviejų laiko praleidimu.

„Asmeniškai aš pats labai pasigendu informacijos apie tėčių vaidmenį vaikų auginime. Dažnas iš mūsų vyrų dažnai renkamės šias pareigas perleisti mamoms ne todėl, kad nenorime prisidėti, o todėl, kad ne iki galo suprantame.

Labai tikiuosi, kad ir mamos, kurios žiūrės šią laidą, taip pat aktyviau į vaikų auginimą įtrauks ir savo vyrus. Tai daryti stengiuosi išmokyti ir aš su savo pašnekovais. Tikiuosi, kad kartu su žiūrovais rasime daug reikalingų atsakymų ir atrasime aibę naudingų specialistų patarimų kaip užauginti laimingus ir, svarbiausia, sveikus vaikus“, – sako laidos „Tėčio akimis“ vedėjas L.Suodaitis.

Kassavaitinėje laidoje „Tėčio akimis“ iš tėčio perspektyvos bus nagrinėjami visi su vaikų auginimu ir auklėjimu susiję klausimai. Juk nedažnas susimąsto, koks galėtų būti tėčio vaidmuo žindymo metu? Kuo tėtis gali padėti prasidedant vaiko primaitinimui ir ką daryti, jei vaikas nevalgo? Kuo užsiimti, kad tėčio ir vaiko ryšys taptų tvirtesnis? Apie tai ir dar daugiau – kiekvieną trečiadienį 20 val. laidoje „Tėčio akimis“ portale lrytas.lt.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.