Velykų renginiai: idėjos, ką veikti šeimai Lietuvoje per atostogų savaitę

Keliaukite, atraskite ir patirkite įspūdžius be trukdžių – tik „Telia“ 5G internetas veikia visoje Lietuvoje!

ART Velykos Druskininkuose.<br>Druskininkų nuotr.
ART Velykos Druskininkuose.<br>Druskininkų nuotr.
Palangos J. Basanavičiaus gatvėje – tradiciniai margučiai.<br>Palangos miesto savivaldybės nuotr.
Palangos J. Basanavičiaus gatvėje – tradiciniai margučiai.<br>Palangos miesto savivaldybės nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Mar 28, 2024, 9:00 AM, atnaujinta Mar 29, 2024, 10:09 AM

Šiemet Velykos kaip niekad ankstyvos, tad daugybė žmonių susidūrė su iššūkiu – ką veikti per šventes ir savaitę po jų? Dalijamės renginių sąrašu, kuriame veiklų ras ir suaugusieji, ir šeimos su vaikais.

Tradicinės Velykos Rumšiškėse

Balandžio 1 dieną, antrąją Velykų dieną, į tradicinę šventę kviečia Lietuvos etnografijos muziejus Rumšiškėse.

Čia nuo 11 val. galėsite pasidžiaugti autentiškomis veiklomis, ridenti margučius, išbandyti įvairius jų gražinimo metodus ir žaidimus, netruks čia nei dainų, nei šokių, nei skanėstų.

Visa programa: lemu.lt

ART Velykos Druskininkuose

Kovo 29-balandžio 7 dienomis į velykinius renginius kviečia Druskininų kurortas. Šventės akcentas – šiuolaikinio meno Velykų ART galerija prie muzikinio fontano, kurioje pamatysite profesionalių menininkų darbus. Galėsite suskaičiuoti 230 margučių Druskininkų gimtadieniui

Vilniaus gatvėje tradiciškai laukia įvairios pramogos, atrakcionai. Taip pat prie muzikinio fontano pasirodys didieji spalvingi flamingai su kuriais visi bus kviečiami nusifotografuoti. Šventinėmis dienomis vyks žongliravimo pamokos, vyks ekskursijos ir įvairūs kiti pasirodymai.

Išsami programa: druskininkai.lt

Velykos pajūryje

Šiemet margučių alėja Palangoje džiugins miestiečius ir kurorto svečius kovo 25 – balandžio 7 dienomis.

Nekantriai laukdami gražiausios pavasario šventės, kovo 28 d. – 29 d., Jono Šliūpo muziejuje visi kviečiami susiburti į margučių marginimo dirbtuvės „Marutis – pavasario sukutis“. Jose – pasakojimai apie Velykų laikotarpio papročius, vaško piešinius ant lukšto bei margučių ridenimo varžytuvės.

Balandžio 7 d. vyks Atvelykio šventė Šventojoje.

Daugiau informacijos: visit-palanga.lt

Ilgaausio Velykos

Skuodo rajone, Stripinių kaime esančioje sodyboje „Susimatom“ visą velykinę savaitę lauks Kiškis piškis, kuris visą šeimą kvies dažyti kiaušinius, gamintis dekoracijos, ieškoti margučių žaliame sode, dalyvauti margučių žaidynėse.

Velykų koncertas Vilniuje

Balandžio 1 dieną 19 val. šv. Kotrynos bažnyčioje Vilniuje choras „Jauna muzika“ ir styginių kvartetas „Mettis“ kviečia į koncertą „Dangus yra visur“.

Velykiniame pasirodyme skambės amerikiečių kompozitorės Caroline Adelaide Shaw kūrinių Lietuvoje premjeros.

Caroline Shaw – muzikė, judanti tarp vaidmenų, žanrų ir medijų, siekdama sukurti garsų pasaulį, kuris iki šiol negirdėtas, bet visada egzistavo.

Velykų koncertas Kaune

Balandžio 1 dieną velykinė koncertinė programa vyks ir Kauno Žalgirio arenoje. Žiūrovų laukia muzikinis projektas „Prisikėlęs“, skirtas išryškinti svarbiausią Šventų Velykų žiniąapie atgimimą, apie prasmę ir tikslą, apie prisikėlimą ir gyvenimą.

Renginyje skambės gyvai atliekami šiuolaikinės krikščioniškos muzikos kūriniai su šokio ir žodžio intarpais.

Atvelykis Siauruke

VšĮ „Aukštaitijos siaurasis geležinkelis“, geriau žinomas, kaip siaurukas balandžio 6 d. kviečia didelius ir mažus, mamas ir tėčius, senelius ir močiutes į pavasarinę Atvelykio šventę Rekstino girioje!

Šventės dalyvius nuotaikingoje kelionėje Siauruku iš Panevėžio lydės smagieji kiškiai, kurie organizuos pramogas bei žaidimus miško aikštelėje, kvies dalyvauti margučių ridenimo varžybose, žaisti protmūšį ir sužinoti viską apie Velykas. Namo grįšite pilnomis kišenėmis įspūdžių.

Daugiau informacijos siaurukas.eu

Velykų Babų žaidynės su POSH

XIV amžiaus Lietuvos Didžiojoje Kunigaikštystėje Velykų metu vykdavo Babų žaidynės. Suvalkija, Žemaitija, Dzūkija ir Aukštaitija išrinkdavo savo geriausias Babas – Velykų papročių ir žaidimų žinoves – tam, kad jos kovotų dėl didžiojo prizo ir savo krašto gerovės. Didysis kunigaikštis apdovanodavo pergalę iškovojusias Babas auksiniu gulbės nebylės kiaušiniu, simbolizuojančiu derlių, vaisingumą ir gyvybę, bei atleisdavo to krašto žmones nuo rinkliavos ir mokesčių vieneriems metams. Tai buvo ypač vertinga dovana viso krašto žmonėms, todėl į Babų žaidynes palaikyti savo atstovių vykdavo didelės palaikymo komandos.

Improvizacijos trupė POSH pasiryžo atgaivinti šią tradiciją – antrąją Velykų dieną, balandžio 1-ąją, pirmąkart po 700 metų pertraukos teatre „Impro Kaunas“ vėl bus rengiamos Babų žaidynės!

Bus daug improvizacijos – netikėtų situacijų, žaidimų, varžytuvių ir velykinių atrakcijų. Ateik, gal ir tu atrasi turintis stiprų Babos geną. O gal net laimėsi žaidynes.

Daugiau informacijos: https://improkaunas.lt/babu-zaidynes-su-posh-2024/

Naujienų portalas lrytas.lt skaitytojams paruošė Velykų žaidimą. Žaiskite ir laimėkite Lrytas Premium prenumeratą!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.