Gera naujiena iš olimpiados organizatorių sportininkėms mamoms: jos galės vykti su savo kūdikiais

Tokijo olimpiados organizatoriai pranešė, kad leis sportininkėms, kurios augina mažylius ir dar žindo savo pienu, atsivežti juos į žaidynes. Prieš tai buvo teigiama, kad dėl koronaviruso apribojimų to padaryti nebus galima. Vasaros olimpinės žaidynės prasideda jau kitą mėnesį, tad šis leidimas palengvino keleto sportininkių sprendimus.

„Svarbu suteikti motinoms galimybę būti kartu su savo vaikais, kai jos varžosi“, – balandžio mėnesį sakė futbolininkė Alex Morgan.<br>Scanpix / ZP nuotr.
„Svarbu suteikti motinoms galimybę būti kartu su savo vaikais, kai jos varžosi“, – balandžio mėnesį sakė futbolininkė Alex Morgan.<br>Scanpix / ZP nuotr.
D.Kilty kelialapio į Olimpiadą atsisakė, nes laukėsi sūnaus.<br>A.Pliadžio nuotr.
D.Kilty kelialapio į Olimpiadą atsisakė, nes laukėsi sūnaus.<br>A.Pliadžio nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jul 2, 2021, 2:56 PM

Žindančių – ne viena

„Mums labai malonu išgirsti, kad„ Tokyo 2020“ organizacinis komitetas rado specialų sprendimą dėl žindančių motinų ir jų mažų vaikų atvykimo į Japoniją“, – sakė Tarptautinio olimpinio komiteto atstovas.

Kai pirmą kartą buvo paskelbti šie apribojimai, JAV ilgų nuotolių bėgikė Aliphine Tuliamuk, praėjusiais metais praėjusi kvalifikacinius etapus ir patekusi į žaidynes, jas atidėjus dėl COVID-19, nusprendė susilaukti vaiko. Ji teigia iškart pasidomėjusi, ar jos 5 mėnesių dukra bei sužadėtinis galės lydėti ją į Japoniją, rašoma portale tėvams mother.ly.

Tokie patys klausimai sukosi ir kovo mėnesį dukros Sophie susilaukusios Kanados krepšininkės Kim Gaucher ir JAV futbolininkės Alex Morgan galvose. Jos visos tikėjosi vežtis kūdikius į olimpiadą ir svarstė, ką pasirinkti – žaidynes ar šeimą, jei to padaryti nepavyks.

„Svarbu suteikti motinoms galimybę būti kartu su savo vaikais, kai jos varžosi, – balandžio mėnesį sakė A.Morgan – Jei vaikas yra jaunesnis nei 1 ar 2 metų, jis turi teisę būti žindomas ir jam tai yra labai svarbu.“

Liejo ašaras

Lengvosios atletikos žvaigždė Allyson Felix anksčiau žurnalistams sakė, kad nežino, ar vešis savo 2 metų dukrą Camryn į Tokiją po to, kai buvo paskelbti apribojimai, bet pabrėžė, kad prioritetas turėtų būti auginančioms kūdikius.

„Aš labiausiai atkreipčiau dėmesį į mamas, kurios maitina krūtimi, – sakė ji. – Pamenu, kai dalyvavau varžybose, o dukrai buvo mažiau nei metai, norėjau būti visada šalia savo vaiko.“

Sekmadienį pasidalintame „Instagram“ įraše, dar nepaskelbus sušvelninimo apribojimams, A.Tuliamuk teigė, kad ji kankinasi palikdama savo kūdikį.

„Kurį laiką stengiausi negalvoti apie tai, kad Zoe nevyks kartu į Tokiją su manimi, bet prisijungus prie komandos turėjau apie tai susimąstyti ir nuo to laiko daug verkiu, – rašė ji. – Žinau, kad ją paliksiu tik dešimčiai dienų ir viskas bus gerai, o daugybė mamų yra padariusios tą patį, bet neįsivaizduoju nė pusdienio be jos.“

Olimpiadą paaukojo dėl kūdikio

Lietuvoje taip pat sportininkėms kyla dilemų, ką pasirinkti – rungtynes ar šeimą. Dar 2016 metais trišuolininkė Dovilė Kilty (mergautinė pavardė Dzindzaletaitė) vietoje Rio de Žaneiro olimpiados pasirinko motinystę.

Ji tuomet su sužadėtiniu, o dabar ir vyru, britų sprinteriu Richardu Kilty laukėsi sūnaus, kuris turėjo gimti, kaip ten per Olimpines žaidynes.

„Tai – ne pirmoji olimpiada, kurią tenka praleisti. Aš taip pat buvau įvykdžiusi Londono olimpinių žaidynių normatyvą, tačiau keliomis dienomis per vėlai. Nė nepajutau, kaip prabėgo ketveri metai. Turėjau galimybę varžytis Rio de Žaneire, tačiau svarbiausia tapo šeima“, – 2016-tų birželį laikraščiui „Lietuvos rytas“ pasakojo Dovilė.

Šiuo metu D.Britanijoje su vyru D.Kilty augina Richardą jaunesnįjį, aktyviai treniruojasi ir toliau tęsia sportinę karjerą.

Parengta pagal „Mother.ly“ inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.