Staiga pasikeitęs planas virto karjera: Valdonės kelionė nuo konsultantės mažoje vaistinėje – iki auditorės

Apie medikės karjerą mokyklos suole svajojusi Valdonė Obrikienė visada norėjo padėti žmonėms, tačiau stojimų į aukštąsias mokyklas metu, ji nusprendė rinktis farmacijos kryptį. Šiuo metu viename didžiausių vaistinių tinklų auditorės pareigas užimanti specialistė tikina, jog pasikeitusio sprendimo niekada nesigailėjo – ji jaučiasi atradusi savo vietą profesiniame kelyje.

Apie medikės karjerą mokyklos suole svajojusi Valdonė Obrikienė visada norėjo padėti žmonėms.<br>lrytas.lt koliažas
Apie medikės karjerą mokyklos suole svajojusi Valdonė Obrikienė visada norėjo padėti žmonėms.<br>lrytas.lt koliažas
Vaistinė.<br>Camelia nuotr.
Vaistinė.<br>Camelia nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Apr 22, 2024, 10:30 AM

Pirmieji laipteliai

Didelės vaistinių tinklo „Camelia“ komandos dalimi Valdonė tapo dar besimokydama Lietuvos sveikatos mokslų universitete, prieš daugiau nei 10 metų. Iš pradžių ji rinkosi darbą savaitgaliais, mažesnėje Panevėžio vaistinėje.

Mat tuo metu dar neturėjo vaistininkės licencijos, o darbo dienomis krimsdavo mokslus kartu su kitais Farmacijos fakulteto studentais. Moteris prisipažįsta, kad paskutinių studijų metų laikotarpiu, nemažai daliai bendrakursių dar netekdavo konsultuoti vaistinės pacientų ir praktiškai patirti ką reiškia stovėti ant pirmojo trokštamos karjeros laiptelio.

„Iki tol, kol po metų įgijau vaistininkės licenciją, iš arti stebėjau kaip dirba kolegės, mokiausi ne tik iš knygų ir dėstytojų, bet ir kolektyvo. Stengiausi sugerti visas man suteikiamas žinias ir nekantravau, kada galėsiu tapti vaistininke. Gavus licenciją, tai pavyko įgyvendinti iš karto. Karjeros pradžioje tiesiog degiau noru kuo daugiau sužinoti, įgyti skirtingos praktikos, tad dirbau net keliuose vaistinių tinklo filialuose.

Džiaugdavausi kiekvieną kartą, kai pacientai grįždavo padėkoti už pagalbą ar pamatydavau juos besišypsančius. Tai būdavo geriausias darbo ir visų pastangų rezultatas. Su kai kuriais pacientais taip susidraugavome, kad į vaistinę jie užsukdavo net ir neprireikus sveikatos patarimo ar prekių, o tiesiog pasisveikinti. Galimybė sukurti pagalba ir supratimu grįstus žmogiškus ryšius – man buvo mėgstamiausia darbo vaistinėje dalis“, – pasakoja Valdonė Obrikienė.

Ji atskleidžia, kad įgijus patirties vaistinėje, ėmė kirbėti mintis išbandyti savo jėgas filialo vedėjos pozicijoje. Apie šią galimybę užsiminus regiono vadovei, Valdonė jau po kelių mėnesių tapo nedidelės rajono vaistinės vedėja. Anot jos, tuo metu buvo bendradarbiaujama su vietos slaugos namais, o ši mintis vaistininkei atrodė labai prasminga. Bėgant laikui, Valdonei buvo pasiūlyta tęsti vedėjos karjerą vienoje didesnių Panevėžio „Camelia“ vaistinių.

Progomis naudotis – būtina

Ūgtelėjus šeimai ir pasirūpinus jos mažiausiai nariais, Valdonė grįžo vadovauti dar į dažais ir spauda kvepiančią naują vaistinę bei dalyvavo visame jos atidarymo procese: stebėjo kaip auga pacientų srautai, atsiranda pasitikėjimas vaistinės darbuotojais. Po kurio laiko, kai vaistinėse atsirado galimybė skiepyti pacientus, moteris nieko nelaukusi pasinaudojo galimybe įgyti išplėstinės vaistininko praktikos licenciją.

Prabėgus dar keletui metu, Valdonė sužinojo, kad ilgametė jos darbovietė nori plėsti Kokybės ir audito padalinio komandą. Moteriai nuojauta kuždėjo, kad tai gali būti šansas dar labiau pagilinti žinias, o turimomis – pasidalinti su kolegomis, tad išdrįso kandidatuoti į poziciją.

„Norėjosi ne tik visapusiškai gilintis į vaistinės veiklą, bet ir patirti naujų iššūkių. Atsiradus progai – išdrįsau išlipti iš komforto zonos ir suteikti sau galimybę dar daugiau patobulėti. Kolegos į tai pažvelgė geranoriškai – matyt matė manyje pakankamai gebėjimų ir motyvacijos. Dirbdama auditore, pastebėjau, jog darbas tiek vaistinėje, tiek biure turi savų panašumų. Pavyzdžiui, vaistininkas tiesiogiai padeda pacientams, o dabar aš tiesiogiai galiu padėti vaistininkams“, – šypsosi auditorė.

Išmoko vertinti kolegų įdirbį

Valdonė tikina, jog monotonija jos kasdienybė kol kas dar nekvepia – kartais tenka žongliruoti keletu užduočių vienu metu, tačiau, pasak jos, tai šiuo metu ją labiausiai ir žavi. Moteris sako, kad susipažinti su skirtingomis farmacinės veiklos pusėmis yra labai įdomu bei vertinga – taip galima matyti platesnį vaizdą tobulinant įvairius procesus, priimant naudingus sprendimus.

„Darni ir organizuota komanda mano kasdieniame darbe yra labai svarbus aspektas. Dedame daug pastangų, kad ne tik darbai būtų įgyvendinti nepriekaištingai pagal visas taisykles ir normatyvus, bet ir kad pacientams kiekvienas apsilankymas vaistinėse būtų kuo patogesnis, lengvesnis, informatyvesnis. Todėl išmokau dar labiau vertinti kolegų įdirbį bei pacientų lūkesčius“, – sako ji.

Vaistinių tinklo auditorė priduria besidžiaugianti, ką ją supa didelė ir motyvuota komanda. Pasak jos, kolektyvas turi būti kaip vienas kumštis, lydimas panašių pamatinių vertybių, atsakomybės jausmo ir bendrų tikslų. Valdonė įsitikinusi, kad šio aspekto atitikimas ir yra viena esminių priežasčių, kodėl ji darbe jaučiasi lyg antruose namuose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.