Seimas priėmė pataisas dėl vardinių vaistų preparatų

Seimas pritarė Farmacijos įstatymo pakeitimams, kuriais nustatomi reikalavimai vardiniams vaistiniams preparatams, tobulinamas jų įsigijimas iš kitų Europos ekonominės erdvės valstybių ir trečiųjų šalių reglamentavimas bei išsamiau reglamentuotos neregistruotų vaistinių preparatų skyrimo ir išrašymo sąlygos.

Vaistinė<br>D.Umbraso nuotr.
Vaistinė<br>D.Umbraso nuotr.
Vaistinė<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Vaistinė<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Vaistinė<br>D.Umbraso nuotr.
Vaistinė<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2023-06-22 11:42

Teisės aktas aiškiau apibrėžia vardinius tiriamuosius vaistinius preparatus ir patikslino gydytojo atsakomybę, skiriant vardinius vaistinius preparatus.

Įstatymo nuostatas siekiama suderinti su 2019 metais Pacientų teisių ir žalos sveikatai atlyginimo įstatymo pakeitimais, kuriais buvo įvestas naujas žalos atlyginimo pacientams modelis, ir užtikrinti teisinį aiškumą, kad, skiriant vardinį vaistą, gydytojui nėra taikoma jokia papildoma atsakomybė, kuri nėra nustatyta kituose įstatymuose.

Pataisos išsamiau reglamentuoja vaistų importą iš trečiųjų šalių, tobulina registruotų vaistų užsienio kalba paženklintomis pakuotėmis tiekimo reikalavimus.

Taip pat įteisintas mokslinio-reguliacinio patarimo institutas, tai yra Valstybinei vaistų kontrolės tarnybai suteikiama teisė teikti mokslinius-reguliacinius patarimus vaistų vystytojams ir registruotojams.

Be to, pakeista leidimų laikinai tiekti vaistus užsienio kalba paženklintomis pakuotėmis koncepcija.

Leidimai bus išduodami konkrečiam vaistų tiekėjui atsižvelgiant į to vaisto poreikį. Vaistinėms bus leidžiama išparduoti likučius pasibaigus leidimo galiojimui – ne vaisto, bet paties leidimo.

Taip pat įtvirtinta galimybė skirti registruotus vaistus užsienio kalba paženklintomis pakuotėmis pavieniams pacientams, dėl kurių neišduotas Valstybinės vaistų kontrolės tarnybos leidimas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.