PSO ragina šalis dalytis turima informacija apie COVID-19 kilmę

Pasaulio sveikatos organizacija (PSO) penktadienį paragino visas šalis atskleisti, ką jos žino apie COVID-19 kilmę, JAV pareiškus, kad virusas nutekėjo iš Kinijos laboratorijos, o Pekinui įnirtingai neigiant.

PSO ragina šalis dalytis turima informacija apie COVID-19 kilmę.<br>123rf iliustr.
PSO ragina šalis dalytis turima informacija apie COVID-19 kilmę.<br>123rf iliustr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 3, 2023, 10:33 PM

FTB direktorius Christopheris Wray‘us antradienį televizijai „Fox News“ sakė, kad JAV federalinis tyrimų biuras dabar mano, jog COVID-19 pandemijos šaltinis „greičiausiai yra potencialus incidentas Uhanio laboratorijoje“.

Pirmieji užsikrėtimo naujuoju koronavirusu atvejai buvo užfiksuoti 2019 metų pabaigoje šiame Kinijos mieste, kuriame veikia viruso tyrimų laboratorija. Kinijos pareigūnai piktai paneigė šį FTB teiginį, pavadinę jį šmeižto kampanija prieš Pekiną.

„Jei kuri nors šalis turi informacijos apie pandemijos kilmę, labai svarbu ja pasidalyti su PSO ir tarptautine mokslo bendruomene“, – sakė PSO generalinis direktorius Tedrosas Adhanomas Ghebreyesusas.

„Ne tam, kad išsiaiškintume, kas kaltas, o tam, kad geriau suprastume, kaip ši pandemija prasidėjo, kad galėtume užkirsti kelią būsimoms epidemijoms ir pandemijoms, joms pasirengti ir su jomis kovoti, – sakė jis žurnalistams. – PSO neatsisakė planų nustatyti COVID-19 pandemijos ištakas“.

Tedrosas teigė, kad išsiaiškinti, kaip prasidėjo pandemija, yra moralinė pareiga milijonų žmonių, kurie mirė nuo COVID-19, ir tų, kurie kenčia ilgalaikius liekamuosius ligos padarinius, atžvilgiu.

Apie daugiau nei 6,8 mln. mirčių nuo COVID-19 ir daugiau nei 758 mln. patvirtintų atvejų buvo pranešta PSO, kuri pripažįsta, kad tikrieji skaičiai yra kur kas didesni.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.