Lietuvoje patvirtinti 600 naujų koronaviruso atvejų, mirė 4 žmonės

Praėjusią parą, sekmadienį, Lietuvoje patvirtinta 600 naujų koronaviruso (COVID-19) atvejų, mirė 4 žmonės, pirmadienį pranešė Statistikos departamentas.

Karantinas.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Karantinas.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Ligoninė.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Ligoninė.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Ligoninė.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Ligoninė.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Karantinas.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Karantinas.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Ligoninė.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Ligoninė.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

2021-04-05 09:04, atnaujinta 2021-04-05 11:12

Per parą ligoninėse mirė 4 žmonės. Vienas 70–79 metų ir trys 80–89 metų amžiaus grupėms priklausantys asmenys. Nuo pandemijos pradžios dėl COVID-19 viruso sukeltos ligos mirė 3615 žmonių.

Sekmadienį pirmąja vakcinos nuo koronaviruso doze paskiepyti 2405 žmonės, antrąja – tik 2. Šalyje nuo COVID-19 pirma vakcinos doze paskiepyta 388 tūkst. 518 asmenų, abiem – 176 tūkst. 396.

Iš viso Lietuva yra gavusi 642 tūkst. 365 vakcinos dozes, visos pristatytos į vakcinavimo centrus, iš jų sunaudota 564 tūkst. 914.

​Praėjusią parą šalyje atliktas 3531 molekulinis (PGR) ir 1104 antigeno tyrimai dėl įtariamo koronaviruso.

Iš viso Lietuvoje nuo pandemijos pradžios COVID-19 susirgo 220212 žmonių (iš jų laboratoriškai patvirtintų: 212865).

Pastarųjų 14 dienų naujų susirgimų rodiklis 100 tūkst. gyventojų siekia 389,7 atvejo. Teigiamų diagnostinių tyrimų dalis per pastarąsias septynias dienas siekia 7,1 procento.

Vilniuje paskiepyta jau 6,2 tūkst. gyventojų

Vilniuje įsibėgėjo skiepijimas – sekmadienį pirmą skiepą gavo dar 2,3 tūkst. žmonių. Iš viso per dvi pastarąsias dienas paskiepyta 6,2 tūkst. vilniečių. Vilniaus miesto savivaldybė primena, jog registruotis skiepui galima ir toliau, kadangi skiepijimas „Vaxzevria“ (buvusi „AstraZeneca“) tęsis ir pirmadienį bei antradienį, o laisvų vietų dar yra.

Iš viso šv. Velykų sekmadienį skiepui buvo registruoti šiek tiek daugiau nei 2,4 tūkst. vilniečių, pasiskiepyti neatėjo šiek tiek daugiau nei 80 asmenų. Anot savivaldybės, sekmadienį neatvykę pasiskiepyti, bet prioritetinėse grupėse esantys vilniečiai tai galės padaryti vėliau, užsiregistravę kitam laikui.

Sekmadienį jų nepanaudotos vakcinos nebus prarastos – jomis bus skiepijami kitomis dienomis atvykę vilniečiai.

Seimas ketina supaprastinti sutikimo skiepytis tvarką: būtų mažiau popierių pildymo

Parlamentas šią savaitę po pateikimo bendru sutarimu pritarė projektui, kuriuo supaprastinamas sutikimas skiepytis pandemijos sąlygomis, kai paskelbta valstybės lygio ekstremali situacija ar karantinas.

Toliau jį svarstys Seimo Sveikatos reikalų komitetas. Buvusio sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos teikiamu projektu siūloma nustatyti, kad savanoriškai į skiepijimo vietą skiepytis nuo pandemiją sukėlusios ligos atvykęs pacientas būtų traktuojamas kaip davęs sutikimą pasiskiepyti, t. y. jis neturėtų pildyti raštiško sutikimo.

„Panašus analogas yra su greitosios medicinos pagalbos paslaugų teikimu, kai yra laikoma, kad jeigu jau pacientas paskambino greitajai pagalbai ir ją išsikvietė, suprantame, kad jis nori, kad jam pagalba būtų suteikta ir sutinka, kad ji būtų suteikta, šiuo atveju yra lygiai toks pat principas siūlomas“, – sako A.Veryga.

„Jeigu pacientas atvyko skiepytis, tai laikoma, kad jisai sutinka būti paskiepytu ir jam nereikėtų pildyti labai didelio kiekio dokumentų“, – buvęs ministras cituojamas Seimo Ryšių su visuomene skyriaus pranešime.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.