„Emili Paryžiuje“ žvaigždė Lily Collins prakalbo apie emocinę sveikatą: atsakė, kas jai svarbiausia

2024 m. birželio 14 d. 15:49
Lrytas.lt
Holivudo aktorė Lily Collins (34 m.), šiuo metu intensyviai besifilmuojanti akimirksniu kone visame pasaulyje išpopuliarėjusio serialo „Emili Paryžiuje“ („Emily in Paris“) ketvirtajame sezone, mados žurnalui „Vogue“ papasakojo apie savo geros savijautos paslaptis ir ritualus, be kurių neįsivaizduoja kasdienybės.
Daugiau nuotraukų (3)
Aktorė filmavosi tokiose kino juostose kaip „Su meile, Rouzė“ („Love, Rosie“), „Veidrodėli, veidrodėli“ („Mirror, mirror“), tačiau bene dažniausiai ją atpažįsta kaip Emili Kuper iš kultinio serialo „Emili Paryžiuje“. Ir nors gyvena Jungtinėse Amerikos Valstijose, iš ją išgarsinusio miesto ji vežasi... terminį vandenį.
Rytą ji pradeda glostydama savo šunį Redfordą – jis, visai kaip žmogus, miega lovoje padėjęs galvą ant pagalvės.
Tuomet jos vyras režisierius Charlie McDowellas (40 m.) į lovą atneša puodelį kavos.
„Juokaujame, kad tai yra viena jo meilės išraiškų“, – nusišypso Lily.
Savo ryto ji taip pat neįsivaizduoja be karšto dušo: visada prieš eidama maudytis ant grindų užlašina kelis lašelius eterinio eukaliptų aliejaus, kuris, vonios kambariui prisipildžius garų, pravalo jos kvėpavimo takus ir padeda jaustis žvalesnei.
Išėjusi iš dušo veidą aktorė apipurškia terminio vandens dulksna.
„Nežinojau, kad kai kuriose šalyse vanduo, bėgantis iš čiaupo, netinka mano veido odai. Kaskart, kai ilgesnį laiką praleidžiu Paryžiuje, pastebiu, kad mano oda pradeda maištauti. Todėl išsiugdžiau įprotį visur su savimi vežiotis terminį vandenį. Jis padeda sudrėkinti odą, ją nuramina, pašalina nešvarumus“, – atskleidžia L.Collins.
Tiesa, terminio vandens atsargomis dažniausiai ji apsirūpina būdama Paryžiuje – čia jis daug populiaresnis nei Jungtinėse Amerikos Valstijose, jo galima rasti kone kiekvienoje vaistinėje. Paryžiuje ji taip pat mėgsta lankytis natūralios ir ekologiškos kosmetikos parduotuvėse, kur įvairių kremų gali pasigaminti pats.
„Čia didžiulis įvairiausių aliejų pasirinkimas, o mano mėgstamiausias arnikų aliejus yra tikras stebuklas norint išgydyti žaizdas, mėlynes ir įbrėžimus“, – teigia aktorė.
Vakarais, kad ir kokia pavargusi būtų, ji visada nusivalo makiažą. Pirmasis jos žingsnis – prausiklis, tuomet terminio vandens dulksna ir galiausiai mėgstamas serumas iš „Lancome“ – „Advanced Genefiuque“.
„Taip pat labai mėgstu odą palepinti veido kaukėmis: kartais tai darau ryte, kartais vakare, netgi įkalbinau jas į veido priežiūros rutiną įtraukti ir savo vyrą“, – pasakoja britė.
Aktorė nelabai mėgsta gerti vandenį ir dažnai tai daro per prievartą, tačiau ji tiki – kad oda spindėtų iš vidaus, tai – labai svarbus žingsnis.
L.Collins – sveiką gyvenseną propaguojantis žmogus, tačiau save priskiria prie holistinio požiūrio šalininkų.
„Puikiai suprantu proto, kūno ir sielos ryšį, todėl, priešingai nei būdama dvidešimties, šiandien nebesivaikau trumpalaikių madų ir greitų rezultatų.
Galbūt kai kuriems tai yra savaime suprantama, tačiau jaučiu pareigą pasakyti, kad sveika gyvensena neturi būti susijusi tik su fizine sveikata, nors, žinoma, tai taip pat labai svarbu: man patinka būti aktyviai ir sportas neabejotinai yra svarbi mano kasdienio gyvenimo dalis. Pavyzdžiui, labai mėgstu pilateso treniruotes ir, vos tik atvykstu į naują šalį, iškart ieškau, kur šiuo sportu galėčiau užsiimti.
Vis dėlto manau, kad pirmenybę reikėtų teikti psichologinei būsenai ir savo vidiniam pasauliui, – juk viskas prasideda būtent nuo to. Pavyzdžiui, kai daugiau šypsomės, esame geros nuotaikos, tada ir fiziškai jaučiamės geriau“, – sako aktorė.
L.Collins išsiskiria ryškiais ir tankiais antakiais. Dėl jų, pasirodo, anksčiau ji kompleksuodavo, dažnai juos pešiodavo ir neretai tiesiog persistengdavo.
„Užtat dabar jais labai džiaugiuosi ir yra tik keletas specialistų, kuriems galiu patikėti jų priežiūrą. Taip pat jei matau, kad yra plaukelių, kurie auga ne vietoje, pincetu juos išraunu pati.
Savo antakiams nedarau nieko ypatingo – tiesiog leidžiu augti, o darydamasi makiažą sušukuoju juos naudodama bet kurį po ranka pasitaikiusį skaidrų gelį“, – pasakoja ji.
Už filmavimo aikštelės ribų ji makiažo beveik nenaudoja.
„Man mažiau yra daugiau: nemėgstu apkrautos veido odos, todėl mano makiažo rutinai užtenka vos kelių priemonių. Visų pirma blakstienų tušas – jis praveria akis ir padeda ne tik atrodyti, bet ir jaustis žvalesnei, tuomet maskuoklis, kuriuo paslepiu patamsėjusius paakius, ir lūpų balzamas arba rausvos spalvos lūpų dažai“, – sako aktorė.
„Emili Paryžiuje“ trečiajame sezone Lily gerbėjus sužavėjo ir pakeisdama šukuoseną – nusikirpo kirpčiukus. Moteris prisipažįsta – apie juos svajojo daug metų, bet žinojo, kad bus daug vargo bandant juos suformuoti.
„Galiausiai buvau pasiryžusi tai padaryti antrojo sezono metu, bet pajutau, kad mano įkūnijamas personažas tokiems pokyčiams dar nepribrendo. Užtat trečiojo sezono metu tvirtai žinojau, kad atėjo laikas, – atsimenu, mano kirpėjas Gregory Russellas, su kuriuo kartu dirbame jau daug metų ir kurio nuomone labai pasitikiu, išgirdęs šį mano norą labai apsidžiaugė. „Pagaliau!“ – sakė jis.
Taigi mes tai padarėme – kaip niekad jaučiausi savimi, kirpčiukai man labai patiko. Vis dėlto jų priežiūra, kaip ir tikėjausi, buvo tikras košmaras – niekada nebuvau ir, akivaizdu, nebūsiu ta mergina, kuri atsikelia anksti ryte ir gerą pusvalandį praleidžia prie veidrodžio bandydama suformuoti savo plaukus. Gerbiu tai darančias moteris, bet aš tiesiog pasidaviau ir leidau savo plaukams gyventi atskirą gyvenimą, todėl kartais jie atrodydavo gerai, o kartais – labai juokingai“, – pasakoja L.Collins.
Aktorė išdavė, kad ketvirtajame sezone Emili, kaip tikra prancūzaitė, vis dar turės kirpčiukus, bet šįkart tai prisegamos plaukų sruogos, kurios, beje, atrodo visai kaip natūralios.
L.Collins Zodiako ženklas yra Žuvys. Nors ji sako, kad per daug astrologija nesidomi, tai, ką yra skaičiusi apie Žuvis internete, labai jai tinka.
„Esu kūrybinga, meniškos sielos, empatiška, intuityvi ir romantiška asmenybė. Ir labai mėgstu būti vandenyje“, – teigia ji.
Geriausias būdas atsipalaiduoti po ilgos darbo dienos jai yra įvairiausių serialų žiūrėjimas kartu su vyru: nuo „Karūnos“ („The Crown“), „Nusivylusių namų šeimininkių“ („Desperate Housewives“) iki „Vikingų“ („Vikings“) ir „Meilė yra akla“ („Love is Blind“).
„Kadangi darbo metu tenka daug protiškai dirbti, prisiminti daug informacijos, lengvų, neįpareigojančių serialų ir filmų žiūrėjimas man yra geriausias būdas atsipalaiduoti. Taip pat, kaip ir priklauso tikriems britams, vakarais išgeriu puodelį karštos arbatos – tai irgi padeda“, – pasakoja L.Collins.
Lily svarbiausia – nebijoti išeiti iš komforto zonos. Ji stengiasi atsigręžti į mažąją Lily, kuri niekada nebijojo pasakyti „taip“ ir entuziastingai nerdavo į kiekvieną kelyje pasitaikiusį nuotykį.
„Manau, su metais tai daryti man sekasi vis geriau – stengiuosi sukaupti kuo daugiau nuotykių ir smagių prisiminimų, kuriuos ateityje galėčiau papasakoti savo anūkams“, – laimingo gyvenimo receptu dalinasi ji.
Parengė Urtė Barisevičiūtė
HolivudasParyžiusaktorė
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.