„Loro Piana“ vadovas sureagavo į prabangią Vladimiro Putino striukę: „Nesijaučiu kaltas“

Ko gero dabar nėra didesnės prekės ženklo antireklamos nei tai, kad vieno ar kito mados namų rūbu vilki karą Ukrainoje sukėlusios Rusijos valdžios atstovai. Pastarosiomis dienomis aiškintis dėl reputacijos teko italų prabangos prekės ženklui „Loro Piano“, mat Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas vilkėjo šių mados namų striukę Maskvos Lužnikų stadione, kur buvo surengtas propogandinis koncertas-mitingas.

Vladimiras Putinas Lužnikų stadione.<br>Scanpix nuotr.
Vladimiras Putinas Lužnikų stadione.<br>Scanpix nuotr.
Vladimiras Putinas Lužnikų stadione.
Vladimiras Putinas Lužnikų stadione.
Vladimiras Putinas Lužnikų stadione.
Vladimiras Putinas Lužnikų stadione.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Mar 21, 2022, 1:47 PM, atnaujinta Mar 21, 2022, 1:55 PM

Renginys buvo skirtas paminėti aštuntąsias 2014-ųjų kovo 18 dieną Rusijos įvykdytos Krymo aneksijos metines ir palaikyti dabartinę Rusijos invaziją į Ukrainą.

Rusijos prezidentas pasipuošė „Loro Piana“ striuke, kainuojančia beveik 1,5 milijonų rublių (apie 12 tūkstančių eurų).

Internautai kvietė pasirašyti peticiją, kuria siekiama, kad mados namai „Loro Piana“ viešai pakomentuotų karą ir pareikalautų V.Putino, kad šis nebevilkėtų jų kurtų drabužių.

Mados namai į tokį spaudimą reagavo. „Loro Piana“ įkūrėjas Pieras Luigi Loro Piana italų dienraščiui „Repubblica“ teigė, kad prekės ženklas jau pradėjo visus žingsnius, kuriais siekiama atsiriboti nuo V.Putino ir drauge su Europa solidarizuotis su Ukraina.

„Loro Piana“ ir kiti prabangos prekių grupei LVMH priklausantys mados namai nuo kovo pradžios nutraukė prekių tiekimą į Rusiją bei joje neribotam laikui uždarė savo parduotuves.

„Manau, kad V.Putino dėvėta striukė yra seniai įsigytas pirkinys, tačiau taip pat manau, kad tai yra smulkmenos, palyginti su karo tragedija, – sakė verslininkas. – Visiškai solidarizuojamės su LVMH grupės pozicijomis. Aišku, kurioje pusėje mes pasirinkome būti. Nesijaučiu kaltas dėl tos pūkinės striukės, vilkėtos scenoje, bet manau, kad V.Putinas turėtų pagalvoti apie žudynes, kurias jis sukelia Ukrainos žmonėms.“

Teigiama, kad nuo Rusijos į Ukrainą invazijos pradžios mados namai ėmėsi remti Ukrainą ir jos gyventojus ir yra paaukoję jau 5 mln. eurų.

„Pagalba gyventojams šiuo metu yra svarbiausia, – tvirtino Loro Piana. – Ukrainiečiai turės visą mūsų moralinę ir praktinę paramą.“

Beje, mados tinklaraštininkai pastebėjo, kad V.Putinas dažnai nešioja kokybe pasižyminčius kašmyrinius „Loro Piana“ gaminius.

Neseniai nemalonę užsitraukę buvo ir mados namai „Prada“. Būtent jų daugiau nei tūkstantį eurų kainuojančiais batais avėdamas Čečėnijos vadovas Ramzanas Kadyrovas rėžė kalbą, kurioje reikalavo, kad Ukrainos prezidentas Volodomyras Zelenskis paskambintų V.Putinui ir paprašytų jo atleidimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.