Cukrų moteris vadina priklausomybe, o su jomis ji stengiasi kovoti. Tad žingsnis po žingsnio, ir Ingridos bei jos šeimos mitybos racione šio saldėsio visai nebeliko.
„Atsisakius cukraus daug lengviau reguliuoti kūno svorį. Antras dalykas – cukrus ardo kolageną, o tai reiškia, kad mūsų oda sensta greičiau. Dėl to atsiranda raukšlių, nuovargis ir pan. Cukrus labai prie savęs pririša, tad reikia su tuo kovoti“, – sakė Ingrida.
Ji įsitikinusi – pokyčiai neateina atsisakius tik vieno dalyko. Tai visas didelis kompleksas, kurį įveikus galima išvysti rezultatus.
„Rūpinimasis sveikata susideda iš daugelio dalykų. Reikia atsisakyti įvairių perdirbtų dalykų, cukraus, gerti daug vandens, stengtis valgyti daug žalumynų, sveikų produktų.
Žinoma, be viso to, reikia sportuoti, daug laiko praleisti lauke.
O jei sėdėsite ant sofos, nejudėsite, ragausite alkoholinius gėrimus ir neatsisakysite pyragėlio, nebus nieko gero. Reikia žingsnis po žingsnio eiti norimo rezultato link“, – šypsojosi atlikėja.
Cukrų Ingridai pakeičia įvairūs vaisiai, be kurių ji neįsivaizduoja savo gyvenimo. Juos valgyti įpratino net vyrą Mindaugą Urboną, kuris, kaip juokiasi atlikėja, iš pradžių tam spyriojosi.
„Mano namuose ant stalo visada stovi didelis krepšys vaisių, jų visada pilna ir šaldytuve. Tiesiog jei norisi ko nors saldaus, paimkite pusę obuolio ar atsipjaukite ananaso – jis sultingas. Kalbu apie jį ir seilės tįsta“, – juokėsi ji.
Prieš kelias savaites I.Martinkėnaitė susilaukė dukrytės Evos. Nėštumo pradžioje ji leido sau šiek tiek pasilepinti – ragavo ir cukraus.
„Nėštumas buvo labai lauktas, bet kad nuvyčiau visas blogas emocijas ir mintis, leisdavau sau šiek tiek desertų, kad pasigamintų tas malonumo hormonas. Ir tai man padėjo, – atskleidė žinoma moteris. – Tačiau antroje nėštumo pusėje visa tai dingo, tad grįžau prie normalios, sveikos mitybos.“
Nors prie cukraus įprantama, ji sako jo neužsinorinti. Rytais mėgstamą avižinę arba kukurūzų košę Ingrida gardina uogomis, mamos trintomis uogienėmis, bananais, agavų sirupu.
O ar šeima jos neprašo iškepti saldžių pyragų?
„Namie neturime tokio dalyko kaip cukrus. Niekas jo nesideda nei į arbatą, nei į kavą. Nelabai mėgstu kepti saldžius kepinius, o ir nelabai kas valgo. Tiesa, dukrytė kartais užsimano cukraus, bet suvalgo avižinį sausainuką ar granolos, ir tas poreikis būna patenkintas. Visa šeima stengiasi valgyti sveikus valgius. Gal pati jų niekada neerzindavau – nepirkdavau ir negamindavau saldžių patiekalų“, – šypsosi Ingrida.