Juozo Statkevičiaus akibrokštas sulaukė atsako: garsenybės juokiasi

Kai vienas garsiausių Lietuvos dizainerių Juozas Statkevičius pratrūko ir viešai paskelbė, kad 100 procentų palaiko visus emigruojančius ir turbūt netgi pats mielai susikrautų lagaminus, neatlaikė ir jo gerbėjai.

Marijonas Mikutavičius, Juozas Statkevičius ir Saulius Prūsaitis.<br>„Lrytas.lt“ nuotr.
Marijonas Mikutavičius, Juozas Statkevičius ir Saulius Prūsaitis.<br>„Lrytas.lt“ nuotr.
Dizainerė Julija Janus.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Dizainerė Julija Janus.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Žurnalistas Andrius Tapinas.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Žurnalistas Andrius Tapinas.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Eitvydas Bajarūnas ir Giedrė Žickytė.<br>T.Bauro nuotr.
Eitvydas Bajarūnas ir Giedrė Žickytė.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Feb 20, 2017, 10:17 AM, atnaujinta Apr 9, 2017, 6:25 PM

Socialiniame tinkle užvirė karštos diskusijos, kurios vienareikšmiškai pasmerkė J.Statkevičiaus akibrokštą.

Dizainerė Julija Janus nedaugžodžiavo: „Planuoju likt. Ate, Juozai“, – paskelbė ji socialiniame tinkle. Ir netruko sulaukti palaikymo. Moters pareiškimu džiaugėsi ir Eitvydas Bajarūnas, ir Vaida Venckutė.

Ne ką mažiau tiesmukiškas buvo ir dainininkas Marijonas Mikutavičius.

„Juozai, viską pardaviau, stoviu su lagaminais. Kur renkamės?“ – šmaikščiai socialiniame tinkle klausė dainininkas.

Jam antrino ir dainininkas Saulius Prūsaitis, juokais skelbdamas: „Aš galiu paimti nuo ERGO „Statoilo“... Laukiam visa šeima.“

Žurnalistas Andrius Tapinas juokais sako radęs sprendimą, kodėl Juozas taip supyko.

„Užstosiu Juozą Statkevičių, kuris nori emigruoti. Visi, kurie dabar lojate ir reikalaujate, kad grąžintų apdovanojimus ir tautinių rūbų brėžinius, jūs nežinote VISOS situacijos. O aš mačiau ir žinau.

Vakar Juozas feisbuke parašė, kad jam skubiai reikia, kad kas Palangoje sutaisytų „Panasonic“ televizorių. O šiandien rašė, kad niekas nė piršto nepajudino ir televizoriaus nesutaisė. Tiesa, tas žinutes ištrynė, bet Juozas Statkevičius patvirtins, kad taip buvo ir televizorius liko nesutvarkytas.

Tad dabar įsivaizduokite save jo vietoje tokioje situacijoje ir pridėję ranką prie širdies pasakykit, kad irgi nepagalvotumėte apie emigraciją?

Prisiminkime senolių išmintį: „Nueik mylią su Juozo batais ir tada jau kritikuok.“ Kažkaip taip. Lojikai...“ – rašė A.Tapinas.

Juvelyrė Jurga Lago stojo į dizainerį palaikančiųjų pusę.

„Cha cha... Juozas užvirė košę ir vėl dumblas paviršiuje... „Turi būti baudžiama už atvirą propagandą, nukreiptą prieš Lietuvą, tame tarpe ir už agresyvų viešą emigracijos skatinimą“. Vienas toks veikėjas taip rašo apie Juozo Statkevičiaus pareiškimą (ant G. Landsbergio sienos FB!). O aš jam atsakyčiau – apsaugok viešpatie nuo tokių patriotų – nuo priešų apsisaugosime patys... Žinote ką, brangiausieji? Va dėl tokį briedą rašančių Lietuvoj darosi sunku gyventi. Taip taip. Nes yra sunku stebėti nukvakusią spaudą, žmogaus teisių į laisvą žodį, į kitokią nuomonę netoleravimą. Esam iš diktatūros neseniai išlipusi tauta, taip sunku tapti demokratiška... Šiandien darosi tvanku, mėgstantiems žodžio laisvę. Palaikau Juozą – ką nori, tą kalba. Ir ne mūsų reikalas, nes kam jau kam, o jam priekaištauti nėra už ką. Nori – šneka, nenori – dainuoja. Jo žodžiuose daug tiesos, jis ekscentriškas ir nuoširdus, o mes vis dar... Kitokių nemėgstame... Išgirdus norisi jam išrašyti visokių receptų, kad tik patiems nereikėtų sau diagnozių nusistatyti. O šiaip tai tada išeitis yra viena – uždrausti išvažiuoti iš Lietuvos. Ir tvarkelė“, – rašė J.Lago.

Karštos diskusijos užvirė po to, kai dizaineris socialiniame tinkle pratrūko paminėdamas visus, kurie jau yra emigravę.

„Nesunku pastebėti! Kad maistą perkam Lenkijoj! Dirbam Norvegijoj, Anglijoj! Atostogos Ispanijoj, Turkijoj... Jaunimas mokosi pasaulyje visur! Tai kam??? Ta mūsų Lietuva??? Kad Seimo narius išlaikyt? Kurie visus priverstinai išvaro emigracijon? Tema apmąstymam! Aš 100% už emigraciją! 25 metai kaip laisvi, o jokių pasikeitimų! Tik į blogą pusę! Vien pažadai, tušti, beverčiai žodžiai, bloga! Dar kartą mąstau lėkt iš čia! Iš šalies, kur nacionalinis patiekalas – kitas lietuvis! Geriau mylėt tą Lietuvą iš toli, iš šalies, kur gali dirbt ir užsidirbt, kur šilta ir iš pensininkės mamos niekas neatims pinigų. Ir vietoje 50 atimtų grąžins tik 14. Trūksta žodžių, nieko, reikia imtis veiksmų, kraut lagaminą, nieko čia nebus! Ir jums patariu! Varom iš čia! Nes ateis laikas, kai neišleis! Varom!“ – gerbėjus savo pareiškimu nustebino dizaineris.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.