Floristo Andriaus Plindino patarimai, kaip stilingai papuošti eglutę

Eglutės, vainikai, girliandos ir kitokie papuošalai, šakelės – be šių atributų jaukus šventinis interjeras neapsieitų. Kiekvieną šaltąjį sezoną namų ir kitų erdvių šventinės puošybos tendencijos kiek keičiasi, o pastaraisiais metais Kalėdos tampa vis natūralesnės, įdedama daugiau meilės ir rankų darbo.

Andrius Plindinas siūlo rinktis nebūtinai klasikinę Kalėdų eglutę.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Andrius Plindinas siūlo rinktis nebūtinai klasikinę Kalėdų eglutę.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Rugilė Ereminaitė („Lietuvos rytas“)

Dec 19, 2016, 9:59 AM, atnaujinta Feb 9, 2018, 9:50 PM

Šventinė puošyba Lietuvoje ne tik intensyvėja, bet ir tampa ankstyvesnė. Lietuviai namus ir darbo erdves ima puošti vis anksčiau, tam skiria daugiau dėmesio ir laiko – didesne švente tampa ne pačios svarbiausios datos, o pasiruošimo procesas, rašo žurnalas „Stilius“.

Vis labiau populiarėja natūralios gamtos detalės, ant eglučių kabinami rankų darbo papuošalai, vainikai pinami netgi iš natūralių gėlių – tiek skintų, tiek vazoninių. Nors kai kurie klasikiniai Kalėdų akcentai nekinta niekada.

Šventės vargu ar apsieitų be Kalėdų eglutės, tačiau minimalios šių medžių ir jų puošybos tendencijos įgyja naujų formų.

„Keleri metai iš eilės vyrauja natūralumas, žemės spalvos. Pamažu atsisakoma mėlynų, rožinių, sintetinių spalvų – lieka tokios klasikinės spalvos kaip aukso, vyšninė, dominuoja daugiau rudos, baltos. Eglutės puošyboje gali atsirasti ir šiltų geltonų bei oranžinių atspalvių – kabinkite ant eglutės džiovintus citrusus“, – patarė salono „Gėlės ir gvazdikai“ įkūrėjas floristas Andrius Plindinas.

Puošybos elementais gali tapti ne tik pjaustyti džiovinti vaisiai, bet ir saldainiai, sausainiai, kankorėžiai, retro stilistikos papuošalai – grįžo smetoniška tarpukario stilistika.

„Pasižvalgius po floristikos salonus galima rasti keistų ir įdomių eglučių. Pavyzdžiui, šį sezoną kuriame nedidukes eglutes iš apkerpėjusių maumedžių šakų. Tokie sukurti medeliai – puiki alternatyva moderniame minimalistiniame interjere“, – kalbėjo A.Plindinas.

Ne mažiau svarbios kompozicijos, ne tik ant Kalėdų eglutės, bet ir puošiant stalą. Šiuo metu madinga naudoti tokius teminius papuošalus kaip blizgučiais nubarstyti kankorėžiai, medžių šakelės, gyvų gėlių kompozicijos. Tinka vazonuose susodintos puošniosios karpažolės (kalėdinės gėlės).

„Ant stalo atsiranda daugiau natūralumo. Kalėdų stalas gali būti blizgesnis ir džiaugsmingesnis, tačiau Kūčių vakarienės turėtų būti santūresnis. Jį galima puošti neutralia, balta staltiese, induose serviruotais riešutais, vazose pamerktomis kėnių šakomis, žvakėmis, raudonomis ar baltomis gėlėmis“, – aiškino floristas.

ė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.