Kaune – tik senjorams skirtas teniso turnyras

2024 m. rugsėjo 27 d. 10:21
Lrytas.lt
Kaune įsikūrusiame „Tennis Space“ aikštyne buvo surengtas išskirtinis turnyras. „Teniso namai“, šio sporto mėgėjus vienijanti interneto platforma ir turnyrų organizatorius, į varžybas pakvietė šešiasdešimtmečius ir vyresnius tenisininkus.
Daugiau nuotraukų (1)
Dėl trijų divizionų – vyrų Masters, vyrų Power ir moterų – nugalėtojų vardų ir apdovanojimų Kauno kortuose iš viso susirungė 30 senjorų.
Masters grupės čempionais tapo prieniškis Gintautas Bartulis ir kėdainietis Olegas Pauliukevičius, finale 2:6 6:3 10:7 įveikę alytiškį Audrių Bylaitį ir kaunietį Alvydą Riaubą.
Trečioji vieta atiteko vilniečiui Robertui Simaškai ir Valdui Stravinskui iš Prienų, kurie mažajame finale 6:0 7:6(4) nugalėjo kauniečius Eugenijų Jančį ir Alvydą Šidlauską.
Power diviziono turnyras vyko grupės principu. Visiems duetams sužaidus tarpusavio susitikimus, pirmoji vieta atiteko Pauliui Bortkevičiui iš Vilniaus ir Rimantui Antušui iš Telšių, antroje vietoje liko panevėžietis Vladislovas Matelis ir vilnietis Saulius Šuliauskas, o bronza džiaugėsi iš sostinės atvykę Raimundas Beinoras ir Emilis Subata.
Aukso medaliu pasidabinęs P. Bortkevičius, tikra Vilniaus mėgėjų teniso legenda, po turnyro sakė besistengiantis nepraleisti nė vieno turnyro, išimtimi netapo ir šis.
„Per dieną sužaidėme tris mačus, du iš kurių tikrai buvo įtempti ir įdomūs. Puiki iniciatyva, aišku, labai norėtųsi, kad turnyro dalyvių būtų daugiau. Pavyzdžiui, vien Vilniaus Verkių teniso klube, kuriam priklausau, yra bent 10 puikiai žaidžiančių mano bendraamžių ar vyresnių tenisininkų.
Galbūt ne visus pasiekė informacija apie šį turnyrą, galbūt vyresnio amžiaus tenisininkams reikia daugiau asmeninio dėmesio, norint juos pakviesti į varžybas. Tačiau iniciatyva tikrai sveikintina, tikiu, kad kitais metais dalyvių bus dar gerokai daugiau“.
Moterų varžybose niekas neprilygo kaunietėms Birutei Adomavičienei ir Irenai Misevičienei, kurios turnyrinėje įskaitoje aplenkė vilnietes Valentiną Finkelštein ir Anicetą Zamalaitienę bei Rūtą Kruopienę ir Vaivą Tylienę.
Vytautas Bartulis, „Teniso namų“ platformos vadovas, pasakojo, kad turnyro idėja gimė vyresnio amžiaus tenisininkams vienoje iš susirašinėjimo platformų susibūrus į atskirą grupę.
„Lietuvoje kasmet vyksta šimtai turnyrų, tačiau jų dalyviai dažniausiai skirstomi tiesiog pagal pajėgumą. Pagalvojome, o kodėl gi nesurengus atskirų varžybų vyresnio amžiaus tenisininkams? Tai ir padarėme, o man smagiausia, kad dalyviai į šį turnyrą atvyko praktiškai iš visos Lietuvos – dešimties šalies miestų. Manau, tai yra įrodymas, kad tokių varžybų tikrai reikia“, – kalbėjo V. Bartulis.
Per 15 veiklos metų 7 tūkst. teniso mėgėjų vienijantys „Teniso namai“ jau surengė daugiau nei 280 turnyrų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.