Pykčiai ir tiesos ieškojimas prie šuolio į aukštį sektoriaus – A. Palšytė pateikė protestą: nori patekti į čempionato finalą Specialiai lrytas.lt, Roma (Italija)

2024 m. birželio 8 d. 00:37
Romoje vykstančiame Europos lengvosios atletikos čempionate – Lietuvos delegacijos protestas. Lietuvos pusė parašė protestą dėl šuolininkės į aukštį Airinės Palšytės pasirodymo. Lietuvos pusė siekia, kad 13-uoju rezultatu Europos čempionate Romoje pasirodžiusi mūsų šuolininkė gautų teisę varžytis finale, nors pagal reglamentą į finalą prasimušti gali 12 sportininkų.
Daugiau nuotraukų (3)
A.Palšytei iki finalo truko nedaug – lietuvė užėmė tryliktąją vietą, o finalo normatyvas buvo 1 m 92 cm.
A.Palšytė geriausių bandymu įveikė 1 m 89 cm ribą. (1.76/1 1.81/1 1.85/1 1.89/3 1.92/xxx). Jau pasibaigus kovoms A.Palšytė nuėjo prie teisėjų suolo ir daugiau kaip 20 minučių aiškinosi su jais bei vartė varžybų protokolus.
Prie lietuvės prisijungė ir graikė Tatiana Gusin, kuri užėmė 14 vietą su tuo pačiu rezultatu 189 cm.
„Mes bandėme išsiaiškinti, ar aš ir graikė patekome į finalą, – pasakojo A.Palšytė. – Pagal visas mūsų sporto šakos taisykles yra galimybės į finalą kviesti 14 dalyvių.
Jei yra po lygiai peršokusių tą patį aukštį dalyvių, tuomet reikia kviesti visas sportininkes, kurios tą aukštį įveikė.
189 cm įveikė 8 sportininkės, tačiau ten nubraukė brūkšnį ir paliko mus už borto. Gal mes ir panaudojome daugiau galimybių ir bandymų, bet iš esmės, įveikėme tą patį aukštį. Tos į dvyliktuką patekusios šešios sportininkės pasiekė 189 cm – kaip ir mes su graike.
Galiu pasakyti, kad tokių precedentų buvo ir olimpinėse žaidynėse, kai pačios sportininkės sutinka su tokiu variantu, kad į finalą patektų 14 dalyvių ir net nešoka kvalifikacijoje aukščiau.
Tad mes pateikiame protestą ir prašome vietoj 12 dalyvių į finalą kviesti 14 sportininkių. Tuomet ir aš patekčiau, ir graikė patektų į finalą“, – komentavo situaciją A.Palšytė.
Penktadienio vakarą A.Palšytė ir graikė pateikė protestus ir jie buvo po valandos atmesti. Tačiau parašius apeliacijas į protestų atmetimą byla bus nagrinėjama šeštadienį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.