EUROLYGA 2023

Lietuvos rinktinės pergalių seriją Europos čempionate nutraukė titulą ginantys prancūzai

Druskininkuose vykstančiame Europos beisbolo-5 čempionate pirmą pralaimėjimą patyrė Lietuvos rinktinė. Pirmajame etape visas penkias pergales iškovoję Lietuvos beisbolininkai pirmose antro etapo rungtynėse turėjo pripažinti Europos čempionų prancūzų pranašumą. Nepaisant pralaimėjimo, Lietuvos rinktinė išsaugo geras galimybes patekti į Europos čempionato finalą.

Rungtynių akimirka.<br>Lietuvos beisbolo asociacijos nuotr.
Rungtynių akimirka.<br>Lietuvos beisbolo asociacijos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 10, 2023, 8:38 PM

Pasikartojusiame praėjusio 2020 m. Europos čempionato finale tarp Lietuvos ir Prancūzijos rinktinių prireikė visų trijų setų. Dvikovą iki dviejų pergalių geriau pradėjo Lietuvos beisbolininkai, laimėję pirmą setą 14:11. Tačiau vėliau iniciatyvą perėmė Prancūzijos rinktinė, laimėjusi kitus setus 8:2 ir 4:0. Pergalė rezultatu 2:1 Prancūzijos rinktinei garantavo kelialapį į finalą.

Europos čempionato šeimininkai reabilitavosi antrame šios dienos mače su Nyderlandų rinktine. Lietuvos beisbolininkai iškovojo įtikinamą pergalę 2:0 (9:0 ir 6:1).

„Pralaimėjimą prancūzams lėmė jaudulys. Mums tai buvo pirmos sunkesnės rungtynės, nes grupių varžybose tokių stiprių varžovų nesutikome. Prancūzai yra Europos čempionai ir laikomi favoritais, tas mus šiek tiek slėgė. Dėl to padarėme per daug klaidų. Gerai pradėjome rungtynes ir pirmieji šiame čempionate laimėjome setą prieš prancūzus. Tačiau vėliau pasipylė klaidos. Nepaisant pralaimėjimo, parodėme, kad galime kovoti su favoritais. Pasitikėjimo mums netrūko susitikime su olandais. Nors negalėjome klysti ir jaudulio šiek tiek buvo, bet užtikrintai laimėjome abu setus“, – sakė Lietuvos rinktinės beisbolininkas Napalis Grigas.

Prancūzijos rinktinė iškovojo visas keturias pergales ir pirmoji užsitikrino vietą Europos čempionato finale. Tris pergales ir pralaimėjimą antrame etape turintys Lietuvos beisbolininkai lemiamas rungtynes su Ispanijos komanda žais šeštadienį. Ispanų sąskaitoje – dvi pergalės ir du pralaimėjimai. Dvi pergales ir tris pralaimėjimus turinti Nyderlandų rinktinė, kaip ir po pergalę turinčios Italijos ir Belgijos ekipos, jau negali pavyti Lietuvos komandos.

„Esame gerai pasiruošę lemiamoms rungtynėms su ispanais. Manau, kad varžovai turi daugiau silpnų vietų ir mes stengsimės jas išnaudoti. Ispanų žaidime jau jaučiasi ir nuovargis, nes jų gretose nemažai vyresnių žaidėjų. Be to jie net keturiose rungtynėse žaidė po tris setus, tai gaunasi kaip dvi papildomos rungtynės. Tikimės, kad mums padės ir namų sienos, nes šeštadienį žada atvykti daug žiūrovų. Aišku, žaidžiant namuose būna daugiau jaudulio, negu rungtyniaujant užsienyje. Bet žiūrovų palaikymas tikrai labai padeda, o ir varžovams būna sunkiau“, – teigė N. Grigas.

Pergalė prieš Ispanijos komandą, lietuviams garantuotų antrą vietą ir kelialapį į finalą. Į Europos čempionato finalą pateksiančios rinktinės užsitikrins ir kelialapius į 2024 m. pasaulio čempionatą Honkonge.

Europos čempionato finalas ir kova dėl bronzos medalių taip pat vyks šeštadienį Druskininkų sporto komplekse nuo 14 val.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„24/7“: kaip A. Armonaitė ir E. Gentvilas vienas kitam pamokslavo