EUROLYGA 2023

Ukraina atsisakė dalyvauti pasaulio dziudo čempionate

Ukrainos dziudo kovotojai nedalyvaus pasaulio čempionate, kuris vyks šį mėnesį Katare po Tarptautinės dziudo federacijos (IJF) sprendimo priimti rusus ir baltarusius į varžybas kaip neutralius sportininkus.

 Ukraina atsisakė dalyvauti pasaulio dziudo čempionate<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Ukraina atsisakė dalyvauti pasaulio dziudo čempionate<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 1, 2023, 9:26 PM

Tarptautinis olimpinis komitetas (IOC) praėjusį mėnesį rekomendavo leisti abiejų šalių sportininkams grįžti į tarptautines varžybas kaip neutraliems.

IJF praėjusią savaitę paskelbė, kad leis Rusijos ir Baltarusijos dziudo sportininkams dalyvauti gegužės 7–14 dienomis vyksiančiose pirmenybėse, sakydama, kad toks sprendimas leis rusams ir baltarusiams dalyvauti atrankoje į 2024 metų olimpines žaidynes Paryžiuje.

IOC rekomendacijose neįtraukti sportininkai, kurie palaiko karą arba yra sudarę sutartis su karinėmis ar nacionalinio saugumo agentūromis. IJF pranešė, kad pasamdė nepriklausomą įmonę, kuri atliktų asmenų patikrinimus ir nustatytų tokius sportininkus.

Tačiau Ukrainos dziudo federacija (UJF) teigė, kad nemažai į čempionatą užsiregistravusių Rusijos dziudo kovotojų yra „aktyvūs kariai“.

„Mes čia nematome neutralumo, lygių sąlygų ir „tilto į taiką“, kaip teigiama IJF rezoliucijoje dėl Rusijos ir Baltarusijos komandų dalyvavimo pasaulio čempionate Dohoje.

Čia matome sprendimą, kuris prieštarauja naujausioms Tarptautinio olimpinio komiteto rekomendacijoms... Esame nusivylę Tarptautinės dziudo federacijos sprendimu. Todėl nusprendėme nedalyvauti pasaulio čempionate Dohoje“, – nurodė UJF.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.