EUROLYGA 2023

Degtinė ir traktoriai įtikino rusų kovotoją: A. Lukašenka – geriausias COVID-19 ekspertas pasaulyje

„Pats geriausias koronaviruso ekspertas pasaulyje“, – tokių epitetų Baltarusijos prezidentui Aliaksandrui Lukašenkai negailėjo garsus Rusijos kovotojas Sergejus Charitonovas.

A.Lukašenkos pasisakymai sužavėjo Rusijos kovotoją.<br>Reuter/Scanpix nuotr.
A.Lukašenkos pasisakymai sužavėjo Rusijos kovotoją.<br>Reuter/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 26, 2020, 9:17 AM

39-erių sportininkas įsitikinęs, kad būtent A.Lukašenka geriausiai išmano COVID-19 viruso reikalus ir socialiniame tinkle „Instagram“ jis drąsiai išsakė savo nuomonę.

„Bravo, Aliaksandrai Lukašenka. Pats Baltarusijoje koviausi vasario 23 dieną, turiu ten daug draugų. Į šią šalį nuvykstu po 10 kartų per metus, o joje, kaip ir visose valstybėse, yra tiek privalumų, tiek ir trūkumų. Tačiau Baltarusijos prezidentas koronaviruso atveju yra teisus.

Bet tai yra tik mano nuomonė, aš joms niekam neprimetu“, – teigė S.Charitonovas.

Tiesa, ne visi kovotojo sekėjai teigiamai įvertimo tokius pasisakymus. Kai kurie klausė, ar šis nepakeistų nuomonės, jei pats užsikrėstų.

S.Charitonovas ilgą laiką buvo MMA kovų „Bellator“ organizacijos narys, o vėliau perėjo į kikboksą. MMA narve jis per 39 dvikovas laimėjo 31 vieną.

Tuo tarpu A.Lukašenka pagarsėjo savo ciniškais pasisakymais apie koronavirusą.

„Geriau mirti stovint, negu gyventi klūpant. Nesuprantu. Čia nėra jokių virusų. Štai tu juk nepastebėjai, kad jie skraido? Ir aš nematau. Čia šaldytuvas, didžiausia sveikata. Sportas, ypač ledas – geriausias priešvirusinis vaistas“, – pandemijos pradžioje kalbėjo A.Lukašenka.

Vėliau šį patarimą visų gyvenimo sričių ekspertas A.Lukašenka pridėjo prie kitų „receptų“: gerti degtinę, eiti į pirtį ir dirbti laukuose prie traktoriaus vairo.

Panašu, kad Baltarusijos prezidento neįtikino ir užsikrėtęs jo komandos draugas ledo ritulio komandoje.

Be to, Baltarusija neįsivedė jokių griežtesnių karantino priemonių ir yra vienintelė šalis Europoje, kurioje vyksta futbolo čempionatas.

Sekmadienio duomenimis Lietuvos pašonėje patvirtinti beveik 10 tūkstančių užsikrėtimo atvejų, o oficialiais duomenimis mirė 67 asmenys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.