EUROLYGA 2023

Ž. Savickas taško nedės niekada: „Grįšiu stipresnis ir greitesnis“

Žydrūnas Savickas praėjusį savaitgalį tik iš šalies stebėjo savo vardo galiūnų varžybas, vykusias Vilniaus sporto festivalio metu. Paskutinį kartą jis rungėsi prieš kiek daugiau nei mėnesį – atletas šiuo metu atlieka reabilitaciją po traumos, dėl kurios praleido šių metų pasaulio čempionatą, bet kartas nuo karto pasitikrina jėgas turnyruose.

Ž.Savickas.<br>„Facebook“ nuotr.
Ž.Savickas.<br>„Facebook“ nuotr.
Ž.Savickas.<br>T.Bauro nuotr.
Ž.Savickas.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Sep 29, 2016, 8:51 AM, atnaujinta May 11, 2017, 7:25 PM

„Kraujas tikrai verda. Kai stebi varžybas visada nori pats varžytis. Bet šį kartą leidau sau pailsėti“, – sakė galiūnas.

Paskutinį kartą lietuvis varžėsi Honkonge, kur prieš mėnesį vyko “Arnold Classic Asia“ galiūnų varžybos. Čia jis liko antras.

Sportininkas dar prieš metus kalbėjo, jog svarstė apie karjeros pabaigą, bet tada jis nenorėjo pasitraukti dėl to, kad nelaimėjo svarbiausių metų varžybų – „Arnold Strongman Classic“ ir pasaulio čempionato.

Šiais metais jam pavyko aštuntą kartą triumfuoti “Arnold Strongman Classic“ turnyre, bet trauma sujaukė planus dėl pasaulio čempionato.

„Planas yra sudalyvauti kitų metų pasaulio čempionate – nesinori pabaigti karjeros tiesiog dėl traumos“, – lrytas.lt atskleidė Ž.Savickas.

41-erių iš Biržų kilęs galiūnas šiais metais bando patekti į Seimą. Liberalų sąjūdžio narys rinkiminiame sąraše įrašytas aštuntu numeriu, tačiau net ir sėkmingi rinkimai jam nesutrukdytų rengtis pasaulio pirmenybių kovoms.

„Niekada nebuvau tikras profesionalas, nes šalia sporto turėjau daugybę darbų – verslas, visuomeninė veikla, darbas Vilniaus miesto taryboje. Visada sekėsi derinti tai“, – naujų iššūkių nebijotų Ž.Savickas. 

– Praleidote pasaulio čempionatą, vykusį rugpjūtį, dėl traumos. Kokia tai buvo trauma, kaip po jos jaučiatės?, – lrytas.lt paklausė galiūno.

– Šią traumą dar patyriau prieš pusantrų metų, „Arnold Classic“ turnyre, kai keldamas naščius juos paėmiau per aukštai – jie užspaudė kaklą ir slankstelį, užspaudė nervus ir tai ilgainiui sukėlė raumenų skausmus ir spazmus. Tie raumenys dar patys pradėjo spausti nervus ir vieną dieną tai baigėsi tuo, kad kairės rankos raumenys praktiškai nebegalėjo pakelti jokio svorio.

Pradėjau intensyvią reabilitaciją ir dabar jau keturi mėnesiai, kai atsigaunu. Sudalyvavau pirmose varžybose ir esu labai patenkintas tuo, ką pasiekiau. Reikėjo išlipti iš tokios duobės, kai praktiškai viską nuo nulio pradėjau.

Esu reabilitacijos pusiaukelėje. Iki metų galo noriu atsigauti pilnai. Todėl pas mane nėra jokio tarpsezonio, atostogų.

Kartais, kad neatprasčiau nuo varžybų, pasitikrinčiau jėgas ir palaikyčiau varžybų psichologiją, kas du mėnesius sudalyvausiu kur nors. Didelių planų nekelsiu, tai bus daugiau treniruočių pobūdžio varžybos. Planas yra sudalyvauti kitų metų pasaulio čempionate – nesinori pabaigti karjeros tiesiog dėl traumos.

– Praėjusių metų rudenį kalbėjote apie galimą karjeros pabaigą, bet tada dar norėjote patriukšmauti ir laimėti svarbiausius turnyrus. Taško dar tikrai nedėsite ir šiais metais?

– Penkiasdešimt procentų įvykdžiau – laimėjau „Arnold Strongman Classic“ turnyrą ir buvo likusi dar viena pergalė, kurios troškau, bet trauma sukliudė bent pamėginti jos siekti. Buvau tikrai nepajėgus varžytis pasaulio čempionate dėl pirmos vietos, gal dėl prizinio trejeto tik. Tuo labiau, kad galėjau dar labiau pakenkti sau.

Taško pas mane gal niekada nebus. Aš norėčiau visą gyvenmą šiek tiek judėti, sportuoti, aišku, ne pasaulio čempionatuose dalyvauti. Kad ir ne pačio aukščiausio rango varžybose, kur susitikčiau su draugais, pasivaržyčiau. Žadu išlikti sporto visuomenėje ir būti pakankamai aktyvus.

Kalbant apie aukščiausius tikslus, tai norėtųsi dar sudalyvauti tame pasaulio čempionate.

– Kandidatuojate į Seimą, Liberalų sąjūdžio sąraše esate įrašytas ganėtinai aukštai. Patekimas į Seimą nesutrukdytų planams sporto arenoje?

– Netrukdytų, nes niekada nebuvau tikras profesionalas, šalia sporto turėjau daugybę darbų – verslas, visuomeninė veikla, darbas Vilniaus miesto taryboje. Visada sekėsi derinti tai. Žinoma, pasirengimas būtų sunkesnis, bet esu pasaulio čempionatą laimėjęs ir su tokia pasirengimo programa, kai sportuodavau kas antrą dieną.

Organizmas tuo metu buvo labai geros sportinės formos, tad galima prisitaikyti prie bet ko. Yra labai platus spektras, kaip gali rengtis varžyboms.

Seimo nario darbas yra sėdimas ir jeigu neužsiimsi sportu, ten nežinia kas gausis po ketverių metų (juokiasi). Galima rimtų sveikatos problemų turėti – reikia judėti.

Juk vyksta ir parlamentarų įvairios varžybos – mūsiškiai žaidžia krepšinio, teniso turnyruose. Kadangi Latvijos gynybos ministras yra Raimondsas Bergmanis – vienas iš pagrindinių mūsų varžovų galiūnų varžybose, galėsime pagalvoti ir apie galiūnų varžybas (juokiasi).

– Iš šalies atrodo, kad esate numetęs nemažai svorio.

– Reabilitacija tikrai aktyvi ir sunki, sportuoju dabar du arba tris kartus per dieną. Noriu sugrįžti žymiai sveikesnis, stipresnis ir greitesnis. Dirbu visomis kryptimis, net ir su kūno kompozicija. Mano svoris visada svyruoja tarp 160-180 kilogramų.

Dabar turiu daugiau raumeninės masės, todėl vizualiai atrodau mažesnis, bet svoris liko toks pats.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.