EUROLYGA 2023

Pasaulio čempionatui Ž.Savickas ruošiasi kilnodamas automobilį

Vieną akimirką stipriausias Lietuvos žmogus Žydrūnas Savickas pasakojo žurnalistams apie savo planus pasaulio galiūnų čempionate Los Andžele, o jau kitą nepersistengdamas kėlė į viršų apie toną sveriantį „Fiat 500“.

Ž.Savickas ruošiasi pasaulio galiūnų čempionatui Los Andžele.<br>D.Umbraso nuotr.
Ž.Savickas ruošiasi pasaulio galiūnų čempionatui Los Andžele.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Donatas Urbonas

2014-03-12 16:11, atnaujinta 2018-02-15 12:04

Nors 38 metų sportininko buvo prašoma automobilį pakelti vieną kartą, Ž.Savickas nepersistengdamas tai padarė du kartus.

„Kad visada būtų taip lengva“, – nuleidęs kompaktišką automobilį ant žemės juokėsi Ž.Savickas.

Stipruolio laukia kur kas rimtesni iššūkiai. Kovo 22–29 d. dėl aukso medalio lietuviui teks grumtis su stipriausiais vyrais pasaulyje.

„Sidabrą gaunu retai, jis man nelabai patinka. Man reikia tik aukso“, – juokavo Biržuose gimęs galiūnas.

Pagrindinis varžovas – traumos

Kovo pradžioje Ž.Savickas po šešerių metų pertraukos laimėjo „Arnold‘s Strongman Classic“ turnyrą. Penkerius metus iš eilės sportininkas nedalyvavo varžybose, bet nusprendęs į jas grįžti pagerino pasaulio rekordą, iškeldamas 524 kg svorį.

„Mano varžovai buvo nusiminę, nes tikėjosi, kad baigsiu karjerą ir nedalyvausiu. Malonu pasirungti su jaunais sportininkais ir prieš juos laimėti“, – šypsojosi čempionas.

Savo auksinių pergalių seriją patyręs lietuvis bandys pratęsti ir planetos pirmenybėse. Ž.Savicko teigimu, pagrindiniai jo varžovai turėtų būti amerikiečiai Brianas Shaw ir Mike‘as Burke‘as bei islandas Haftoras Björnssonas.

Vis dėlto dar 3–4 pagrindiniai varžovai, tarp kurių – lietuvis Vytautas Lalas ir lenkas Krzysztofas Radzikowskis, yra traumuoti. Atrodo, kad Ž.Savicką nuo triumfo JAV gali sustabdyti tik trauma.

„Kaip rodo istorija, „Arnold's Strongman Classic“ nelaimėjau tris kartus – kartą buvau traumuotas, kitą turėjau problemų dėl alkūnės, o trečią – buvo problemų su teisėjais, – nusijuokė Ž.Savickas. – Daug lemia ir rungčių parinkimas. Jas galima parinkti ir taip, kad nebūtų jokių galimybių laimėti. Dabar mano šansai – 50 su 50.“

O kokia 38 metų galiūno forma?

„Sportinė forma – puiki. Patirtis daro savo. Pastaraisiais metais pavyksta pasiekti geriausią sportinę formą varžybų dieną. Anksčiau ne visada tai pavykdavo“, – džiaugėsi Ž.Savickas.

Pusmečiu anksčiau

Ž.Savickas pasaulio galiūnų čempionatui turėjo rengtis anksčiau nei įprasta. Praeityje dėl stipriausio žmogaus pasaulyje vardo sportininkai grumdavosi rudenį, bet šį kartą organizatoriai dėl televizijos transliacijų atkėlė varžybas į pavasarį.

„Daug nepatenkintų nėra, tiesiog pokyčiai įvyko labai greitai. Bet gal ir nėra taip blogai. Jei visada pasaulio čempionatas vyks anksti, sportininkai vėliau galės ramiai dalyvauti Čempionų lygoje ir kituose turnyruose“, – sakė Ž.Savickas.

Pasaulio čempionate rungsis 30 galiūnų. Dalyviai kovos dvylikoje rungčių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.