EUROLYGA 2023

Vilniaus centras virto „Velomaratono“ trasa - lenktynėse dalyvavo 7 tūkst. žmonių

Sekmadienį Vilniuje vyko ilgai dviračių sporto mėgėjų lauktas  „Velomaratonas“. Šventė sudomino daugiau nei 7 tūkst. dviračių entuziastų iš 24 pasaulio šalių.

"Velomaratone" apsilankė ir Prezidentė D.Grybauskaitė.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
"Velomaratone" apsilankė ir Prezidentė D.Grybauskaitė.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

2013-08-25 09:11, atnaujinta 2018-03-01 18:26

Pirmieji į trasą išjudėjo mažiausieji „Velomaratono“ dalyviai. 

Vėliau prasidėjo mėgėjų važiavimas. Čia startavo raudonais marškinėliais pasipuošusi ir smagiai nusiteikusi portalo lrytas.lt komanda. 

Paskutinieji trasoje pasirodė profesionalai.

Renginyje dalyvavo ir Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė dalyvavo didžiausioje Lietuvoje dviračių šventėje „Velomaratonas 2013" ir apdovanojo aktyviausią komandą.

   „Tūkstančiai dviračių mėgėjų, išriedėjusių į gatves, rodo, kad Lietuvoje turime daug aktyvių ir norinčių judėti į priekį žmonių. Džiaugiuosi, kad čia važiuoja visi - bendruomenės, šeimos, bičiuliai ir kolegos. Esate pavyzdys, kad gerai nuotaikai, fizinei savijautai ir bendruomeniškumui nereikia ypatingų pastangų. Permainos prasideda nuo mažų dalykų - reikia tik dviračio ir noro kartu siekti tikslo", - sakė Prezidentė Dalia Grybauskaitė.

   Šiais metais Lietuvoje minimi Sveikatingumo metai, todėl specialus Prezidentės apdovanojimas - „Aktyviausios komandos" marškinėliai - atiteko Jonavos bendruomenės komandai. Jonaviškiai sutelkė ir suaugusiuosius, ir vaikus ir dideliu būriu startavo „Velomaratone".   

Šalies vadovė palinkėjo, kad kiekviena bendruomenė Lietuvoje būtų tokia energinga ir vieninga, judėtų daugiau ir gyventų pozityviau. Vilniečiai bei miesto svečiai buvo raginami ne tik minti pedalus, bet ir įsitraukti į edukacinę bei pramoginę „Velomaratono“ programą.

Nepriklausomybės aikštėje prie Seimo rūmų įsikūrė „Velomaratono miestelis“. Jame nuo pat ankstaus ryto prasidėjo  įvairios loterijos, žaidimai, kurių metu buvo galima laimėti šimtus prizų.

Dviračių šventėje vyko ir edukacinio pobūdžio veikla. Buvo galima nemokamai žymėti dviračius, padedant policijos pareigūnų. 

Susisiekimo ministerijos informacinėje palapinėje šventės dalyviams buvo naudingos informacijos apie saugumą kelyje. Sveikatos apsaugos ministerijos palapinėje buvo mokoma, kaip suteikti pirmąją pagalbą bei patariama, ką daryti, kai dviratininką ištinka nedidelė trauma.

Trijų kategorijų dviratininkai - vaikai, mėgėjai ir sportininkai - važiavo dviračių maratono trasa, besidriekiančia Vilniaus centre bei Neries krantine. Renginio kulminacija - apie 17 val. tarptautinių varžybų „Baltic Chain Tour 2013“ sportininkų įvažiavimas į „Velomaratono“ trasą, kur po penkių ratų finišuos bei paaiškės nugalėtojai. Renginio programą užbaigs apdovanojimų ceremonija.

„Velomaratonas 2013“ - ketvirtus metus vykstantis dviračių sporto mylėtojams bei entuziastams skirtas renginys, Lietuvoje formuojantis išskirtinę dviračių kultūrą bei skatinantis aktyvų ir sveiką gyvenimo būdą. Renginį globoja prezidentė Dalia Grybauskaitė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.