EUROLYGA 2023

Vilnius šeštadienį tapo dviračių mėgėjų sostine - vyko „Velomaratonas“

Populiariausiame metų dviračių sporto renginyje „Velomaratonas 2012“ šeštadienį dviračių pedalus panoro minti daugiau kaip 7 tūkstančiai entuziastų. Vilniuje vykusioje dviračių šventėje visi norintys galėjo surasti savo trasą ar distanciją. „Velomaratonas 2012“ - trečius metus vykstantis dviračių sporto mylėtojams bei entuziastams skirtas renginys, Lietuvoje formuojantis išskirtinę dviračių kultūrą bei skatinantis aktyvų ir sveiką gyvenimo būdą.

"Velomaratono" renginio metu varžėsi ir profesionalūs sportininkai. Startą jų kovoms davė Lietuvos prezidentė D. Grybauskaitė.<br>J. Stacevičius
"Velomaratono" renginio metu varžėsi ir profesionalūs sportininkai. Startą jų kovoms davė Lietuvos prezidentė D. Grybauskaitė.<br>J. Stacevičius
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 25, 2012, 9:45 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 3:52 AM

Trijų kategorijų dviratininkai - vaikai, mėgėjai ir profesionalai – važiavo įspūdinga dviračių maratono trasa, esančia Vilniaus senamiestyje. Renginio metu sportininkai rungėsi 80 arba 40 km distancijoje, mėgėjų kategorijos dalyviai važiuoja 24 km, o vaikų grupė - 2,4 km.

Dviratininkų renginyje dalyvavo ir prezidentė Dalia Grybauskaitė. Šalies vadovė įteikė apdovanojimą vieningiausiai komandai.

„Du kartus išaugusios dviračių mėgėjų gretos yra didelės ir aktyvios bendruomenės pavyzdys. Būdami veiklūs, stiprūs ir vieningi mes judame pirmyn. Aktyvios bendruomenės stiprina valstybę, todėl visada būkime susitelkę ir nugalėsime", - sakė Prezidentė.

Šalies vadovė specialų prizą - „Vieningiausios komandos"  marškinėlius - įteikė banko „Swedbank" komandai, subūrusiai daugiausia narių iš visos Lietuvos, aktyviai dalyvavusiai renginyje ir sėkmingai pasiekusiai finišą.

Prezidentės teigimu, Lietuvoje, kaip ir visoje Europoje, dviratis populiarėja ir tampa ne tik sporto, laisvalaikio, bet ir susisiekimo priemone. Todėl labai svarbu, kad miestų savivaldybės pasirūpintų tinkamais dviračių takais ir žmonės galėtų saugiai važinėti. „Velomaratone" šiemet dalyvavo beveik 7400 dviratininkų iš visos Lietuvos.

Tiesa, per lenktynes neišvengta sužalojimų. Vienas nuo dviračio nukritęs dalyvis susilaužė ranką, o Gedimino prospekte dviratininkas partrenkė pėsčiąją - moteris dėl galvos sutrenkimo atsidūrė ligoninėje.

Taip pat šiemet „Velomaratono“ trasoje, įveikę paskutinius 40 km (5 ratus), po pietų finišuos „Baltic Chain Tour 2012“ lenktynių dviratininkai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.