M. Balčiūnas įvertino įspūdingą R. Javtoko paramos sąrašą: tai krepšinio bendruomenės skaldymas (8)

2024 m. rugpjūčio 16 d. 14:48
Lrytas.lt
Naujo Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) prezidento rinkimų kampaniją įsibėgėja vis labiau. Penktadienį apie savo dalyvavimą rugsėjo 17-ąją vyksiančiuose rinkimuose oficialiai pranešė dabartinis LKF generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas bei legendinis šalies krepšininkas Robertas Javtokas.
Daugiau nuotraukų (10)
Pastarasis į rinkimus žengs su skambia komanda ir neeiliniu paramos sąrašu.
R.Javtoko komandoje Vilniaus miesto taryboje besidarbuojantis legendinis šalies treneris Jonas Kazlauskas būtų atsakingas už krepšinio sporto vystymą. LKL prezidentas Remigijus Milašius kuruotų šalies klubinę sistemą. Už moterų krepšinio vystymą ir plėtrą būtų atsakinga viena geriausių Lietuvos krepšininkių Jurgita Štreimikytė-Virbickienė, o komerciją ir finansus – verslininkas Darius Nedzinskas.
LKF generalinio sekretoriaus pareigas užimtų plaukimo federacijos generalinis sekretorius Justas Kalinauskas, o LKF direktoriaus poziciją – Eurolygos varžybų direktoriumi dirbęs Julius Sarapinas.
R.Javtoko kandidatūrą palaikantys asmenys: Arvydas Sabonis, Šarūnas Marčiulionis, Šarūnas Jasikevičius, Jonas Valančiūnas, Paulius Motiejūnas, Dainius Adomaitis, Ramūnas Butautas, Jonas Mačiulis, Mantas Kalnietis, Martynas Pocius, Tomas Balčėtis, Martynas Purlys, Rimantas Kaukėnas, Ramūnas Šiškauskas, Benas Matkevičius, Justinas Grainys.
Vis dėlto toks įspūdingas sąrašas jo konkurento rinkimų kampanijoje Mindaugo Balčiūno nesužavėjo.
Pastarasis LRT radijo laidoje „LRT RADIJO ringas“ penktadienį užsiminė apie R.Javtoko vykdomą krepšinio bendruomenės skaldymą.
„Aš tai labiau vertinu kaip bendruomenės skaldymą. Vieni į vieną pusę – kiti į kitą. Aš taip pat galiu pririnkti tris lapus pirmo lygio pavardžių, kurios mums teikia paramą.
Bet pavardės nedirbs, dirbs žmonės. Už tai yra atsakingi du žmonės – prezidentas ir generalinis sekretorius. Visa kita yra gražu, bet praktika rodo, kad tai nieko nereiškia“, – kalbėjo M.Balčiūnas.
Primename, kad R.Javtokas LKF prezidento posto siekė ir praėjusiuose rinkimuose, bet juose triuškinančia persvara triumfavo Vydas Gedvilas, kurio komandos nariu buvo dabar prezidentu tapti siekiantis M.Balčiūnas.
Dabartinis prezidentas V.Gedvilas atsisakė kelti savo kandidatūrą šiuose rinkimuose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.