Arši I. Gaižiūno ir G. Sarafino akistata: prabilo apie ministerijos kerštą

Ruth

2024-09-15T05:20:32.426Z

Švietimo ministerija teisingai daro, kad mokyklos nebūtų reitinguojamos. Vienintelę reformą švietime reikėtų padaryti - nefinansuoti privačių mokyklų iš valstybės. Ar mokytojai, kurie dirba privačiose, tapo ypač pasiturinčiais, ar verslininkai praturtėjo iš vaikų švietimo?

Benjaminas

2024-09-11T15:57:44.665Z

Apie švietimo reformas yra labai mažai rašoma. Kodėl? Per sunku, nuobodu? O juk reformų viešinimas yra labai svarbus DEMOKRATIJOS komponentas, kuris turi padėti į reformų vertinimą ir koregavimą įtraukti VISUOMENĘ. Kol kas neaišku, ar ministerija BIJO visuomenės, BIJO viešumo, ar neišmano, kaip organizuoti visuomenės dalyvavimą - juk klaidos paaiškės bet kuriuo atveju, tik geriau būtų KLAIDAS TAISYTI OPERATYVIAI. Dėl to juk pagerėtų ministerijos ĮVAIZDIS .... Ar ten jau nebėra blaiviai mąstančių žmonių?

gnt

2024-09-11T15:24:33.478Z

švietimo ministerija užsiima tiktai milijardinių lėšų "įsisavinimu", o pats švietimas ten niekam nerūpi ir todėl visa švietimo sistema jau tuoj nusiris žemiau Afrikos lygio

Arvydas

2024-09-11T14:42:43.556Z

Esmė - visais laikais per amžių amžius švietimas ėjo iš miesto į kaimą. Prisileidome debilavotų kaimiečių, kolhoznikų palikuonių, visokių dainuojančių dargužaičių briedžių iš provincijos...Kažkas tiems nevispročiams pasakė, o jie ir patikėjo, kad irgi yra visaverčiai žmonės. Vyti juos visus velniop į savo gimtus kolchozus, ruskių išperos baudžiauninkai. T p

Petras

2024-09-11T09:13:08.378Z

Reitingai parodo gerai dirbančius ir blogai dirbančius . Kadangi gerai dirbti sunku tai kam tie reitingai ? Be jų dirbs visi vienodai blogai ir visiems bus gerai.

L

Laima

2024-09-11T13:24:33.739Z

Jei manot, kad dirbti gerai -tai kai idiotai išlaiko egzaminus puikiai, tai čia iš fantazijos pasaulio. Fantazuokit toliau. Tai gali rašyti žmonės, kurie nieko bendra neturi nei su mokykla, nei su vaikų spec poreikiais. Galite dėti minusus kiek tik norite, mokyklų reitinguoti negalima. Niekada ta mokykla, kurioje mokosi tik vaikai su spec poreikiais neaplenks pasiekimais mokyklų su atrinktais vaikais, kurie yra su normaliom smegenim. Tai ką, tuos mokytojus, kurie širdį atiduoda, kad nors kiek vaikai su atsilikimu būtų normalesni, sušaudyti ir pagal Serafiną turėtų mokyklos susinaikinti?

lina

2024-09-11T07:48:51.124Z

Tokia gera situacija švietime, kad baisu. Bijoma, kad žmonės sužinos kaip smunkame žemyn. O, kažkada džiaugėmės pasiekimais, kai mūsų vaikai laimėdavo įvairiose tarptautinėse olimpiadose. Atsiminkime informatikus, matematikus. Trisdešimt metų, nieko kito negirdime - tik pertvarkos. Gal atsisukite į Estiją, kuri priėmė vieną strategiją ir jos laikosi, o dabar kiekvienas atėjęs daro savo strategiją. Uždrauskime viską, juk mokame, tai daryti. Manau, kad gėda, kai klerkai kišasi į laisvę žinoti.

L

Laima

2024-09-11T08:49:40.606Z

Žodžiu, palaikykime verslininką Serafimą, kad turėtų eterį kuo daugiau spjaudytis ir niekinti mūsų mokyklas, kuriose paskutinius kantrybės likučius atiduoda mokytojai. Serafinas rūpinasi savo verslu. Bus kuo piktintis, skaitys liaudis, Serafinas uždirbs. Padėkite Serafinui versle. Kuo daugiau Serafinas draskysis, tuo daugiau "paprasti" žmonės galvos, kad švietimas smunka. O švietimas smunka tik dėlto, kad vaikų psichinis lygis prastėja. Ir supertėvelių bei supermamyčių lygis žemėja. Viskas, taškas.

Komentuoti po šiuo straipsniu
Komentuoti gali tik Lrytas registruoti vartotojai. Prisijunkite prie registruotų vartotojų bendruomenės ir bendraukite komentaruose!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.