Žvėriška žmogžudystė Kauno rajone: daugkartinis šalies čempionas, buvęs Lietuvos futbolo rinktinės žaidėjas įklimpo į kruviną bylą (3)

2024 m. rugsėjo 11 d. 12:09
Buvęs Lietuvos futbolo rinktinės gynėjas, 5 kartus šalies čempionu su komanda FBK „Kaunas" tapęs Tadas Papečkys pateko į teisėsaugos akiratį dėl savo draugo nužudymo – antradienį jis davė parodymus Kauno apygardos teisme.
Daugiau nuotraukų (5)
Iš Marijampolės kilęs 46 metų sportininkas kelias savaites buvo suimtas, bet vėliau kardomoji priemonė jam buvo sušvelninta, įpareigojus sumokėti 10 tūkst. eurų užstatą ir skyrus intensyviąją priežiūrą, nešiojant elektroninę apykoję.
Kraupus nusikaltimas įvykdytas, švenčiant Naujųjų metų sutiktuves pakaunės Karmėlavos miestelio apylinkėse – 2024 metų sausio 1-osios naktį, apie 3 val. 40 min., aukai buvo smogta buteliu į galvą ir durta peiliu į krūtinės sritį.
Baigęs karjerą rinktinėje, T. Papečkys kurį laiką žaidė įvairiuose klubuose. Paskutinė jo atstovaujama komanda, remiantis Sekmadienio futbolo lygos tinklapiu, buvo Aukštaitijos senjorų čempionate dalyvavęs Jonavos „Klevas“.
Šiuo metu T. Papečkys dirba „Bolt“ pavėžėju.
Dar prieš žmogžudystę jis buvo teistas 3 kartus – už melagingų parodymų davimą platų atgarsį visuomenėje sukėlusioje Kauno verslininkų Nijolės ir Algirdo Paškauskų nužudymo byloje, viešosios tvarkos pažeidimą, smurtą artimoje aplinkoje.
Auka mirė vietoje
Nužudymo byloje T. Papečkys savo kaltę visiškai pripažino ir ikiteisminio tyrimo metu, ir per antradienį vykusį teismo posėdį.
Naujųjų sutiktuvėse sportininko namuose dalyvavo T. Papečkys, jo draugas ir jų abiejų žmonos.
Įsiplieskus kivirčui dėl asmeninių nesutarimų, futbolininkas kaltinamas trenkęs draugui buteliu ir smogęs jam peiliu į kairiąją krūtinės pusę.
Tiesa, kaip tvirtino pats futbolininkas, draugas prieš tai jam esą sudavė kumščiu į veidą.
Tačiau antradienį per teismo posėdį našlė teigė, jog pirmas jos vyrui ranka į lūpą trenkė T. Papečkys.
Po lemtingų smūgių T. Papečkys iškvietė pagalbą – atvykę medikai konstatavo aukos mirtį, o įtariamajam žudikui buvo nustatytas vidutinis girtumo laipsnis (2,1 prom. alkoholio).
Futbolininkas išbuvo belangėje nuo sausio 1 iki sausio 26 dienos, o vėliau suėmimas buvo pakeistas į užstatą ir kitas švelnesnes kardomąsias priemones.
Ieškiniai siekia 300 000 eurų
Kauno apygardos teismo pirmininko padėjėja ryšiams su žiniasklaida ir visuomene Milda Kryžė naujienų portalui lrytas.lt pranešė, jog kitas posėdis įvyks rugsėjo 17 dieną.
Artimiausio posėdžio metu planuojama apklausti bylos liudytojus.
Byloje nukentėjusiomis yra pripažintos nužudytojo žmona, motina ir sesuo, kurių pateiktų civilinių ieškinių dėl neturtinės žalos atlyginimo sudaro 300 tūkst. eurų.
Buvusiam Lietuvos nacionalinės futbolo rinktinės žaidėjui gresia kalėjimas nuo 7 iki 15 metų.
Gailisi dėl savo veiksmų
„Mano ginamasis dar ikiteisminio tyrimo metu, jau pirmos apklausos metu pripažino savo kaltę. Tą jis antradienį patvirtino ir teisme.
Tai yra šeimų tragedija, kurią nulėmė alkoholis.
Jiedu buvo seni draugai“, – naujienų portalui lrytas.lt pasakojo T. Papečkio advokatas Kristupas Ašmys.
Pasak advokato, T. Papečkys nuoširdžiai gailisi dėl savo veiksmų, padengė savo aukos laidotuvių išlaidas, kas mėnesį perveda nužudytojo artimiesiems tam tikras pinigų sumas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.