VDU trijulių krepšinio komanda Debrecene liko trečia

Vytauto Didžiojo universiteto krepšininkai iškovojo 8 pergales iš 9 žaistų rungtynių ir Vengrijos miestuose Debrecene ir Miškolce vykstančiose Europos universitetų žaidynėse iškovojo bronzos medalius.

VDU trijulių krepšinio komanda Debrecene liko trečia.<br>M.Gailiūno nuotr.
VDU trijulių krepšinio komanda Debrecene liko trečia.<br>M.Gailiūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 16, 2024, 12:13 PM

Prie starto linijos liepos 12 dieną išsirikiavo tris Lietuvos 3x3 komandos. Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) ir Vilniaus universiteto (VU) vaikinų komandos bei Lietuvos sveikatos mokslų universiteto (LSMU) merginų komanda. Po keturių turnyro dienų tik vieną pasipuošė medaliais.

Be pralaimėjimų žygiavusi VDU komanda laimėjo pirmas 7 rungtynes, bet pusfinalio rungtynėse nusileido Rumunijos universiteto krepšininkams, kurie vėliau tapo čempionais. Kovoje dėl trečiosios vietos VDU krepšininkai rezultatu 21:19 nugalėjo Valensijos universiteto krepšininkus iš Ispanijos. Mažojo finalo rezultatyviausias žaidėjas buvo Titas Januševičius pelnęs 12 taškų.

Bronzos medalius iškovojusios komandos lyderis Augustas Mikštas tapo turnyro naudingiausiu žaidėju ir buvo išrinktas į simbolinį turnyro trejetą.

LSMU merginos grupių etape iškovojo 2 pergales ir patyrė tiek pat pralaimėjimų bei B grupėje liko trečioje vietoje. Aštuntfinalyje LSMU komanda susitiko su Rygos Stradins universiteto merginomis ir nusileido joms rezultatu 13:9. Vėliau Rygos krepšininkės tapo turnyro nugalėtojomis. LSMU merginos galutinėje rikiuotėje liko 13-tos.

VU vaikinų krepšinio komanda laimėjo dvi rungtynes, patyrė 3 pralaimėjimus ir savo pasirodymą turnyre baigė grupių etape.

VDU krepšininkų iškovotas medalis buvo jau ketvirtas (2 aukso, 1 sidabro ir 1 bronzos) Europos universitetų žaidynėse. Pirmoji aukso medalį iškovojo taip pat VDU sportininkė Aida Vasiliauskaitė. VU šachmatininkai pridėjo dar vieną aukso medalį, o Kauno Technologijos universiteto dziudo sportininkė iškovojo sidabro medalį.

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.