LKF galva prakalbo apie Kazio Maksvyčio ateitį rinktinėje

2024 m. liepos 9 d. 07:30
Lrytas.lt
Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė vėl liko be olimpinių žaidynių. Daug ambicijų į jas sugrįžti turėję krepšininkai su skaudžia realybe susidūrė naktį iš sekmadienio į pirmadienį, kai San Chuane vykusiame olimpinės atrankos finale atsimušė į Puerto Riko sieną.
Daugiau nuotraukų (9)
Kazio Maksvyčio auklėtiniai pralaimėjo rungtynes 68:79 ir vienintelį bilietą į Paryžiaus olimpiadą atidavė savo varžovams.
Nepraėjus nė valandai po pralaimėtos akistatos apie savo ateitį rinktinėje mįslingai užsiminė ir pats nacionalinės ekipos treneris K.Maksvytis.
„Aš sprendimą jau turiu, bet jį pirmiausiai turiu pasakyti LKF vadovams. Savo sprendimą pasakysiu pirmai federacijai, o ne jums (žurnalistams) pirmiems“, – sakė krepšinio specialistas.
Nuo 2021-ųjų Lietuvos rinktinę treniruojantis darbėniškis per laikotarpį, kurio metu vadovavo Lietuvos rinktinei, į pergalių kelią ekipos taip ir nesugrąžino.
Pasibaigus olimpinei atrankai stratego darbus ir ateitį įvertino Lietuvos krepšinio federacija (LKF)
„Nenoriu daryti skubotų sprendimų, ne vienas aš juos priimu, reiks pasikalbėti su Kaziu. Aišku, baigiasi jo kontrakto laikas. Reiks pakalbėti su vykdomuoju komitetu, trenerių asociacija, su žaidėjais pagaliau.
Jam buvo keltas tikslas išeiti į olimpines žaidynes. Toks trenerio darbas. Jeigu kažkas nepavyksta, kažkokie sprendimai yra priimami. Pagaliau ir jis pats turi suprasti, kad jis nepasiekė rezultato, ką galima pasiekti.
Aš nuoširdžiai jį užjaučiu kaip trenerį. Jis dar pakankamai jaunas treneris, turintis nemažai ambicijų. Aišku, manau, kad jis pats tikėjosi, kad pateks į olimpines žaidynes, kaip ir mes visi“, – LRT žurnalistei Dovilei Šeduikytei kalbėjo LKF prezidentas Vydas Gedvilas.
Per laikotarpį, kuriame Lietuvos rinktinei vadovavo K.Maksvytis, 47-erių strategas iš Darbėnų užėmė 15 vietą 2022-ųjų Europos krepšinio čempionate bei liko šeštas 2023-ųjų planetos krepšinio pirmenybėse.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.