Ryšį su T. Sedekerskiu pagarsinęs Italijos rinktinės gynėjas paliko mįslę dėl „Žalgirio“ susidomėjimu juo Specialiai lrytas.lt, Puerto Rikas

2024 m. liepos 3 d. 15:40
Italijos vyrų krepšinio rinktinės (1/0) įžaidėjas ir proveržio sezoną sužaidęs Nico Mannionas prieš Bahreino rinktinę (0/1) sužaidė universaliai, tačiau po rungtynių apie Kauno „Žalgirio“ ekipos susidomėjimą kalbėti nenorėjo.
Daugiau nuotraukų (1)
Italai savo pirmosiose rungtynėse 114:53 sudaužė Bahreino krepšininkus. Tokia pergalė – didžiausia rinktinės sėkmė moderniosios FIBA atrankos į olimpines žaidynes istorijoje.
N.Mannionas per beveik 24 minutes aikštelėje pelnė 9 taškus (3/5 dvit., 1/2 trit.,), sugriebė 6 atšokusius kamuolius, išskirstė 6 rezultatyvius perdavimus ir sukaupė 18 naudingumo balų.
„Nesvarbu prieš ką ir kada (pusfinalis, finalas – red.) mes žaidžiame, mes turime daryti savo darbą. Mes turime būti ypač agresyvūs gynyboje. Jeigu mums tai pavyks padaryti, galėsime varžytis su dauguma komandų“, – po mačo kalbėjo gynėjas.
Italai šiose rungtynėse puikiai dalijosi kamuoliu. Gianmarco Pozzecco auklėtiniai per visą mačą išskirstė 39 rezultatyvius perdavimus, o ketvirtojo kėlinio pradžioje jų jau buvo išdalinę net 30.
„Tokie skaičiai kalba apie mūsų komandos krepšinio intelektą ir tai, kaip mes žaidžiame kartu. Mes ypač gerai judiname kamuolį, ieškome pačio geriausio metimo ir neturime savanaudžių žaidėjų. Mes esame gera grupė žaidėjų tiek už aikštelės ribų, tiek pačioje aikštelėje“, – teigė krepšininkas.
Vienu metu San Chuano „Jose Miguel Agrelot“ arenoje, kai italai daužė Bahreino krepšininkus, į tribūnas susirinkę sirgaliai ėmė palaikyti Bahreino rinktinę ir švilpti italams.
Visgi italų gynėjas to nesureikšmino.
„Aš nemanau, kad sirgaliai mus nušvilpinėjo, jie tiesiog palaikė Bahreino rinktinę. Smagu. Dėl to mes žaidžiame.
Esame iš Italijos, žaidžiame kitame pasaulio gale ir smagu matyti tokį palaikymą pasaulio mastu“, – sakė N.Mannionas.
Italai – vieni iš varžovų, į kuriuos viena akimi žiūri Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė, kadangi prieš juos mūsiškiai potencialiai gali susitikti arba olimpinės atrankos pusfinalyje, arba finale.
Ką italas mano apie Lietuvos rinktinę?
„Jie – puiki komanda. Net ir tada, kai jie neturi vieno pagrindinių savo aukštaūgių (Jono Valančiūno – red.), jie vis tiek yra labai geri, tačiau mes turime būti susikaupę mačui liepos 4 dieną, kai žaisime prieš Puerto Riko rinktinę“, – į lietuvius pažvelgė N.Mannionas.
N.Mannionas šį sezoną pradėjo baskų krašte, kur prieš persikeliant į gimtinę žaidė kartu su Tadu Sedekerskiu.
Nors italas Vitorijos „Baskonia“ gretose žaidė vos kelis mėnesius, jis spėjo susikurti gerą ryšį su puolėju iš Lietuvos.
„Jis – puikus vyrukas. Aš jį neseniai pamačiau arenoje, tad labai smagu pamatyti senus komandos draugus.
Mes 10–15 minučių prisėdome ir pakalbėjome. Labai smagu pabendrauti su bičiuliais, Tadas – ypač puikus vyrukas“, – ryšį su T.Sedekerskiu pagarsino N.Mannionas.
Kol kas „Žalgiris“ vis dar dėlioja paskutinius komplektacijos akcentus, o paklaustas apie Lietuvos vicečempionų susidomėjimą, N.Mannionas atvirauti nenorėjo ir žurnalistams paliko mįslę.
„Aš dabar esu susikaupęs su atranka į olimpines žaidynes. Kai baigsime šį žygį, tada sėsiu, žiūrėsiu į savo kontrakto situaciją ir vietą, kur man teks žaisti kitais metais“, – baigė N.Mannionas.
Primename, kad italai B grupėje antrąjį savo susitikimą žais naktį iš liepos 4 d. į liepos 5 d., kur susikaus su šeimininkų Puerto Riko rinktine.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.