Esminę italų savybę išskyręs N. Melli – apie rinktinių reitingus ir pokalbį su Šaru Specialiai lrytas.lt, Puerto Rikas

Italijos vyrų krepšinio rinktinė į olimpinę atranką į Paryžių Puerto Rike ateina be vienos ryškiausių šalies žvaigždžių – Simone Fontecchio, tačiau ilgametis italų rinktinės žaidėjas Nicolo Melli atskleidė Italijos komandos ypatingą savybę, prakalbo apie FIBA išleistą reitingą ir darbą su Šarūnu Jasikevičiumi.

 Nicolo Melli<br> Stopkadras
 Nicolo Melli<br> Stopkadras
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 1, 2024, 10:51 AM

Italijos vyrų krepšinio rinktinės atvira treniruotė.

Kol kas italai – vieninteliai, kurie darė „atvirą“ treniruotę, kurią gali stebėti ir žurnalistai.

Vis dėlto italų medijos – nulis. Du atvykę italai dirba šalies federacijai – fotografuoja ir filmuoja vaizdo įrašus.

Tačiau šūksniai ir mėgavimasis gyvenimu niekur nedingo – Gianmarco Pozzecco ir jo trenerių štabas ne kartą ragino savo auklėtinius, plodavo rankomis su žaidėjais po gero epizodo ir kartu netrumpą laiką buvo su šypsena.

Pasirengimo cikle italai 87:84 įveikė Ispanijos krepšininkus ir 79:68 susitvarkė su Sakartvelo atstovais.

„Pasiruošimas buvo geras, trumpas. Kaip ir visada prieš atranką į olimpines žaidynes. Mums yra gerai, nes mūsų komanda tris vasaras iš eilės žaidžia kartu, tad visada smagu būti kartu ir kautis dėl itin svarbaus tikslo“, – sakė italų puolėjas N.Melli.

Atrankoje į olimpines žaidynes Puerto Rike Italijos rinktinė žais B grupėje, kur jau iš antradienio į trečiadienio naktį (Lietuvos laiku) 00:30 val. susikaus su Bahreino rinktine, o vėliau žais prieš turnyro šeimininkus Puerto Riko krepšininkus.

Prieš pat turnyro pradžia – FIBA paskelbė komandų reitingą, kuriame italams buvo skirta vos septintoji pozicija.

Juos lenkė Graikijos, Slovėnijos, Latvijos, Ispanijos, Lietuvos ir Puerto Riko rinktinės.

Į tai sureagavo ir N.Melli.

„Nė nežinojau apie tai! Bet, žinote, tie reitingavimai… tikrasis reitingas yra tas, kuris yra demonstruojamas krepšinio aikštelėje, – tinklalapiui lrytas.lt sakė puolėjas. – Aš galvoju, kad mūsų atrankoje yra kitos dvi komandos, kurios turi dideles ambicijas – žinoma, kad tai yra Lietuva ir Puerto Riko rinktinė, kuri šį turnyrą žaidžia namuose. Mes turėsime sukurti pelenės istoriją, tad mes stengsimės iš visų jėgų.“

Kas šią italų rinktinę padaro ypatinga, žinant tai, kad G.Pozzecco auklėtiniai vis tiek yra laikomi vienais favoritų pagriebti bilietą į olimpines žaidynes Paryžiuje.

„Mūsų charakteris, mūsų mėgavimasis žaisti vienas su kitu... mes vienas kitam rūpime ir neturime jokių primadonų, nėra žmogaus, kuris galvotų, kad jis yra superžvaigždė, – esminius aspektus vardijo N.Melli. – Savo komandoje turime Danilo Gallinari, kuris 16 metų praleido NBA, bet jis yra su mumis ir yra atsipūtęs ir atsipalaidavęs. Mūsų stiprybė – pati komanda.“

Prieš pat šį čempionatą puse lūpų buvo kalbama, kad pagrindinės rinktinės, kurios susitiks finale, yra Lietuvos ir Italijos.

Visgi N.Melli toli į ateitį negalvoja, tačiau kartu teigia, kad lietuviai yra itin galingi, nors šįkart atrankoje neturės Jono Valančiūno.

„Mes turime galvoti po vieną mačą į priekį, bet, žinoma, Lietuva šioje atrankoje yra geriausia komanda. Lietuva turi ilgą ir didelę krepšinio tradiciją, kultūrą, meilę krepšiniui... Puerto Riko krepšinio salė tikriausiai bus pilna Lietuvos sirgalių (šypsosi – red.). Jie yra visur visada. Tokius dalykus – labai smagu matyti būnant krepšinio aistruoliu.

Lietuviai turi stiprią ir gerą komandą, kurios rotacija yra gili, o kiekvienas žaidėjas – talentingas. Bus sunku, bet reikia laimėti aikštelėje. Pamatysime, ar jiems tai padaryti pavyks“, – gražiai apie lietuvius kalbėjo N.Melli.

Visgi italas artėjantį klubinį sezoną praleis su keliais lietuviais, su kuriais turės progą susipažinti iš arčiau – tai Šarūnas Jasikevičius ir Tomas Masiulis.

Į „Fenerbahce“ klubą sugrįžęs puolėjas nupasakojo savo situaciją pasirašant sutartį su Turkijos grandų klubu.

„Žinoma, su juo kalbėjome prieš priimant galutinį sprendimą persikeliant į „Fenerbahce“. Man reikėjo suprasti, ar treneris manęs nori, kaip jis mane nori išnaudoti. Tai – labai svarbu prieš priimant sprendimą. Po to, kai pakalbėjome, viskas tapo labai aišku.

Aš mėgaujuosi stebėdamas Šaro treniruojamas komandas, sekiau jo treniruojamas ekipas Kaune, Barselonoje ir šiemet „Fenerbahce“. Žinoma, kils iššūkių žaidžiant pas jį, bet aš nekantrauju kibti į darbus“, – teigė italas.

Prieš tai N.Melli savo etape „Fenerbahce“ gretose rungtyniavo pas legendinį Željko Obradovičių, kuris yra lyginamas su Šaru.

Tačiau italas pats to daryti neskuba.

„Tikrai taip, panašumų yra, bet prieš nusprendžiant, man reikia praleisti laiko pas Šarą. Pas Žlejko praleidau dvejus neįtikėtinus metus, o dabar pažiūrėkime, kaip bus pas Šarą. Žinoma, aš būsiu pasiruošęs daryti viską, kad mūsų komanda laimėtų. Labai nekantrauju ir laukiu kito sezono“, – baigė italas.

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.