Misija įmanoma Puerto Rike: lrytas.lt portale – Lietuvos rinktinės džiaugsmai, vargai ir San Chuano gyvenimas

Arba visi triumfuosime susikibę už rankų, arba apsikabinę liesime ašaras, guosdami vienas kitą – Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė iškeliauja į žūtbūtinę dvikovų areną Puerto Rike. Kartu su Domantu Saboniu, Mindaugu Kuzminsku, Donatu Motiejūnu ir kompanija ta pačia kryptimi traukia ir portalas lrytas.lt.

 Erikas Petrikas.<br> lrytas.lt iliustracija.
 Erikas Petrikas.<br> lrytas.lt iliustracija.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 30, 2024, 8:03 AM, atnaujinta Jun 30, 2024, 8:04 AM

Nėra jokių abejonių – vienas svarbiausių vasaros įvykių lietuviams – olimpinės atrankos krepšinio turnyras. O kur svarbiausi įvykiai – ten ir savo skaitytojams išskirtinio turinio pateikti siekiantys lrytas.lt žurnalistai.

Lietuvos rinktinė Puerto Rike sieks iškovoti kelialapį į 2024 metų Paryžiaus olimpines žaidynes, o įvykius ne tik aikštėje, bet ir už jos ribų nušvies dėl krepšinio patrakęs lrytas.lt sporto žurnalistas Erikas Petrikas.

„Kiek girdėjau iš gyvenančių Puerto Rike – tai šalis, kuri kreipia didelį dėmesį į turistus, o kas susiję su krepšiniu – aistruoliai yra karšti, bet itin draugiški ir šilti. Pats San Chuanas – vakarėlių, poilsio, gražiausių paplūdimių, itin skanaus maisto ir draugiškų žmonių miestas.

Daug laiko pailsėti nebus, bet pasistengsiu perteikti kiek įmanoma daugiau San Chuano miesto, tiek įspūdingiausio vaizdo krepšinio aikštelėje, kurioje be lietuvių bus daug įdomių vardų – Jose Alvarado („New Orleans Pelicans“), Danilo Gallinari („Milwaukee Bucks“), Nicolo Melli (naujausias Šaro „Fenerbahce“ pirkinys)“, – sakė lrytas.lt sporto žurnalistas E.Petrikas.

Eriko lagaminai jau sukrauti, greitai laukia ir skrydis.

Lietuvos rinktinė Puerto Rike kovas pradės A grupėje, kur susitiks su Meksikos ir Dramblio Kaulo Kranto komandomis. San Chuano B grupėje žais Italija, Puerto Rikas ir Bahreinas.

Grupių etapą įveikia po dvi komandas. Kelialapis į olimpiadą iš Puerto Riko – tik vienas.

„Šįmet mūsų rinktinė – itin įdomi. Pagaliau dar daugiau pamatysime Domantą Sabonį lyderio pozicijoje, kas mane itin intriguoja.

Taip pat į rinktinę grįžo Marius Grigonis, kuris bus svarbiausias mūsiškių perimetro žaidės, o kur dar ir Edgaras Ulanovas, Rokas Jokubaitis.

Manau, kad vienareikšmiškai turime stipriausią rinktinę visoje Puerto Riko atrankoje. Nepaisant visų iššūkių, išorinio triukšmo ir praeities nesėkmių – mūsų krepšininkai vienareikšmiškai bus olimpinėse žaidynėse.

Aikštelėje prieš visus varžovus turėsime aiškus pranašumus, o praeities pamokos padės krepšininkams išlikti geroje psichologinė būsenoje prieš lemiamas kovas“, – teigė E.Petrikas.

Olimpinės krepšinio atrankos turnyras vyks liepos 2 – 7 dienomis.

Jau dabar nėra abejonių – krepšinio rinktinė dovanos tikrai įtemptų akimirkų, tačiau tai – tik viena iš karštų vasaros stotelių.

„Dabar tiesiog maudomės „Euro 2024“ įspūdžių spinduliuose, Puerto Rikas tikrai dar labiau didina karštį, kurio, pripažinkime, netrūksta ir pačioje Lietuvoje.

Ši vasara – išskirtinė sporto bendruomenei, nes Europos futbolo čempionato metu ne tik vyks kovos dėl kelialapio į Paryžiaus olimpiadą.

Liepos 26 – rugpjūčio 11 dienomis mes tikrai turėtume išvysti triumfuojančius Lietuvos sportininkus Paryžiuje. Mykolas Alekna tikrai taikosi į auksą, o kur dar Rūta Meilutytė. Prognozuočiau mažiausiai du aukso medalius. Nuojauta kužda, kad tai – tik minimumas Lietuvai ir tikrai turėsime kitos prabos medalių.

Dabar visi vieningai turėtume tikėtis, kad Lietuvos rinktinės neištiks olimpinės atrankos Kaune scenarijus, kai viltis sudaužė Luka Dončičius ir Slovėnija – labai norisi olimpiadoje vėl pamatyti vyrų krepšinio rinktinę“, – sakė lrytas.lt vyriausiojo redaktoriaus pavaduotojas Martynas Suslavičius.

Sugrįžus E.Petrikui į Paryžių lagaminus krausis lrytas.lt sporto skyriaus redaktorius Tomas Gustas ir M.Suslavičius.

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.